Keistad neemt punt mee uit Groningen

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

De eerste set gaf een beeld van een fel van start gaand Lycurgus wat resulteerde in een snelle voorsprong. Via 12-9 werd het snel 16-12 waarbij de Amersfoortse ploeg wel druk bleef zetten op de passing en de verdediging van de Groningers. AVV Keistad kwam vervolgens voor met 18-20 en gaf die voorsprong ook niet meer uit handen met als gevolg setwinst (23-25). Dat was voor Groningen het teken om meer gas te geven. Met onder andere harde sprongservices en een uitblinkende diagonaalspeler (lengte 2.07 m) die er lustig op los sloeg, ging die tweede set dan ook verloren met 25-21. De gehele verdere wedstrijd hadden de Keistad heren weinig vat op genoemde speler. Vanaf rechtsvoor en vanaf de driemeter was hij nagenoeg onhoudbaar voor de bezoekers. De derde set werd daarnaast mede gekenmerkt door een falen van de passing bij AVV Keistad en een te gemakkelijke service aan Amersfoortse zijde. Geen moment in de set kon Amersfoort het verschil maken en verloor afgetekend met 25-16. In de afsluitende vierde set trok AVV Keistad fel van leer. Door met regelmaat via de handen van Lycurgus spelers te slaan, wisten Frank Pastoor en Thijs Besseling veel punten voor Amersfoort binnen te slaan, waarbij de stand lange tijd in het voordeel bleef van AVV Keistad. Maar op een stand van 12-16 kwam Groningen sterk terug en kon het vrijwel continu de drie aanvallers bedienen die vervolgens de punten binnensloegen. In een spannende eindstrijd trok Lycurgus aan het langste eind en won niet alleen de vierde set met 25-22, maar ook de wedstrijd.

AMERSFOORT - Een wisselvallig spelend AVV Keistad verloor afgelopen zaterdag met 3-1 van koploper AB Lycurgus 2 uit en in Groningen. De volleyballers onder leiding van coach Ton van Wösten ontbrak het daarbij, in tegenstelling tot thuiswedstrijden, aan overtuiging, lef en daadkracht.