Prima seizoensstart AZ&PC

21 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Na de forse winst afgelopen zaterdagavond in het eigen sportfondsenbad tegen ZPB waarin de doelpunten werden geproduceerd door topschutter Matthijs Lucas (5x), Marc Wouters, Frank Hoogland en Lars van der Laan met ieder een treffer, was het op zondag LZ 1886 dat de strijd moest opnemen tegen een op diverse plaatsen vernieuwd en verjongd Amersfoorts team. Met in het doel Sander Jongeling die de geblesseerde Bart Pol verving, begon AZ&PC wervelend aan de eerste periode waarin Jip Dorrestein al in de eerste de beste Amersfoortse aanval de 1-0 binnenschoot. De gasten uit Leiden werden in die eerste periode letterlijk weggezwommen en liep het team van AZ&PC uit naar een 4-0 voorsprong met doelpunten van Wouters, Hoogland en Schouten. In de tweede periode eenzelfde beeld: een gretig, op tempo en geconcentreerd spelend Amersfoorts team dat met treffers van Vincent Hosman en Matthijs Lucas uitliep naar een 6-0 voorsprong. Pas halverwege die tweede periode konden de gasten uit Leiden iets terugdoen en produceerden de eerste tegentreffer (6-1). Met een tussenstand van 7-1 (doelpunt door Hoogland) wisselden beide ploegen van speelhelft en leek AZ&PC op weg naar een monsterscore tegen het uitermate zwak spelende LZ. Genoemd mag worden dat Sander Jongeling als een rots in de branding stond en uitermate goed keeperswerk afleverde in die eerste twee perioden. Alhoewel halverwege de derde periode de voorsprong door Amersfoort nog wel werd uitgebreid tot 8-1, stokte de aanvalsmachine van AZ&PC en nam de ploeg onder leiding van Rik van de Kolk duidelijk wat gas terug. Dat stelde vervolgens Leiden in de gelegenheid om wat terug te doen en de achterstand te verkleinen tot 8-3.

Volle winst tijdens dubbel weekend AMERSFOORT - Waterpolo-hoofdklasser AZ&PC kende afgelopen weekend een geweldige seizoensstart, waarin op zaterdag ZPB H&L Prod. met maar liefst een 8-2 nederlaag naar huis werd gestuurd en op zondag LZ 1886 uit Leiden met 9-5 verlies naar de kleedkamers kon vertrekken. De volle winst en voor minimaal een week koploper na een spetterend waterpoloweekend.

door Huub van Aerssen

Bij aanvang van de vierde en laatste periode begon AZ&PC weliswaar goed (9-3 door Van de Brink), maar zakte naarmate de periode vorderde terug bij gebrek aan concentratie en liet toe dat Leiden kon terugkomen naar 9-5. Met nog een treffer van Niels Schouten (10-5) kort voor tijd, kende deze wedstrijd een matig slot waarin AZ&PC twee sterke perioden afwisselde met twee weinig inspirerende laatste perioden. Desalniettemin de volle winst uit twee wedstrijden en een goede voorbereiding op de LEN Trophy.

LEN Trophy

AZ&PC neemt voor de 10e keer deel aan de LEN Trophy (1e ronde Europacup toernooi) die vanaf donderdag 22 oktober t/m zondag 25 oktober zal worden afgewerkt in het sportfondsenbad. Naast AZ&PC zal worden deelgenomen door Primorje Rijeka, Dauphins FC SETE, CN Sabadell, Belfast Wolfhounds en Ne Patras. AZ&PC speelt donderdag 22-10 om 19.25 uur tegen CN Sabadell, vrijdag 23-10 om 10.45 uur tegen Belfast Wolfhounds en om 19.25 uur tegen Dauphins FC SETE, zaterdag 24-10 om 19.25 uur tegen Ne Patras en zondag 25-10 om 11.55 uur tegen Primorje Rijeka.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie