The Black Bull, lekker voor weinig

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het nieuwe restaurant The Black Bull biedt zijn gasten een complete en uitstekende maaltijd voor weinig geld. Uitbater Peter Wentink is pas tevreden wanneer zijn gasten met een voldaan gevoel en zonder pijn in de portemonnee de deur uitgaan.

De inspiratie voor zijn restaurantformule deed Wentink op bij onze oosterburen. ,,Ik ging samen met mijn vriendin vaak een hapje eten in Duitsland. Daar heb je voor een paar tientjes een goede stevige maaltijd. Voor hetzelfde menu betaal in je Nederland minstens honderd euro. Ik speelde al langer met de gedachte om zelf een restaurant te beginnen met dezelfde policy als in Duitsland. Toen dit pand in het Soesterkwartier vrij kwam, heb ik gelijk toegehapt. De locatie zie ik als een voordeel, mooi aan de rand van de stad, je hoeft hier geen toeren uit te halen om te parkeren. Dat kan gewoon voor de deur. Dat het restaurant The Black Bull heet, is eigenlijk toevallig; de vorige eigenaar liet de afbeelding van een grote zwarte stier. Het bekt lekker en we zijn het enige Black Bull restaurant in Nederland.”

De belangrijkste man achter de schermen van Black Bull is chef-kok Paddy Roberts. Roberts is een wereldkok en dat zie terug in zijn gerechten. ,,Paddy heeft als kok over alle werelddelen gezworven. Uit al die landen heeft hij ideeën mee naar hier genomen. Dat betekent dat onze keuken, hoewel overwegend Nederlands toch ook een internationaal tintje heeft. Neem alleen al een gerecht als Raita, dat komt uit India, een ander gerecht zoals Lemon Chicken heeft haar oorsprong in Zuid-Amerika.”

Wentink probeert zijn gasten zo vers mogelijke producten voor te zetten. ,,Natuurlijk dat lukt niet altijd voor sommige dingen moet je gewoon naar de horecagroothandel. Gelukkig komen er hier in de beurt steeds meer verswinkels. Ik haal al mijn vlees al bij de plaatselijke slager en sinds kort is er ook een goede groenteboer die naast het ‘gewone’ assortiment ook regelmatig zeldzamer groenten zoals pompoenen heeft. Daar maakt Paddy dan weer heerlijke soep van, om je vingers mee op te eten.”

Drie maanden is The Black Bull nu open. Wentink ziet die afgelopen periode vooral als een leerschool. ,,We zijn rustig aan begonnen, eerst eens even kijken hoe alles in elkaar past. Al doende hebben we een aantal interne processen bijgesteld. Nu is het tijd om echt ‘los’ te gaan, we zijn er klaar voor. En de gasten ook, merk ik, want nu al hebben we een flink aantal vaste eters, dat is een mooi begin en het geeft vertrouwen voor de toekomst.”

u Restaurant The Black Bull, Noordewierweg 99, 06 48950696.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie