Beleef het bij Rabo-Vathorst

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Krutzen: ,,De meeste bankzaken hier kunnen virtueel afgewikkeld worden. In de bankhal staan zuilen waar je zelf je bankzaken doet, dat gaat van internetbankieren tot het openen van een nieuwe rekening, het afsluiten van een verzekering en in de toekomst kan je via de zuil ook met een adviseur spreken. Het klinkt allemaal futuristisch, maar het is de toekomst en we geloven dat de wijk het aankan. Uit een onderzoek naar het profiel van de wijk komt duidelijk naar voren dat de gemiddelde bewoner van Vathorst veel gebruik maakt van internet. De bankhal zal voor de meeste mensen die binnenkomen best even wennen zijn. De klanten, die dat op prijs stellen, helpen we natuurlijk graag met het bedienen van de apparatuur.”

AMERSFOORT - Het jongste kantoor van Rabobank Amersfoort en omstrekenstaat in Vathorst. Het 10 oktober geopende kantoor, past naadloos bij de filosofie van de jongste en meest moderne wijk van de stad. De Rabobank in Vathorst is het eerste belevingsbankkantoor van Amersfoort, een bankkantoor waar ontmoetingen centraal staan. Teamleider Joyce Krutzen is trots op haar bankkantoor nieuwe stijl. Het nieuwste Rabokantoor ademt de 21e eeuw, het loket wordt aangevuld met internetzuilen.

De inrichting van het kantoor mag modern zijn, wat gebleven is, zijn de kundige bankmedewerkers die voor iedereen een warm welkom hebben. “Hoe virtueel vaardig ook, we weten dat klanten vooral bij hun bank nog altijd het liefst vertrouwde gezichten zien. Daarom werken we ook in Vathorst zoveel mogelijk met een vast team. Zij zijn het gezicht van het kantoor en staan de klanten met raad en daad terzijde.”

Een bank is een bank, maar bij de Rabobank in Vathorst staat, naast de financiële functie, de wijkfunctie centraal. ,,Echt de verbinding met de wijk zoeken, dat past goed bij een coöperatieve dichtbij-bank zoals de onze. We kennen de mensen en de netwerken, maar we hebben het nog niet eerder op deze directe manier gedaan. Dus het is best spannend of het gaat lukken. Wij willen het graag, maar nu moeten de wijkbewoners het ook zo gaan beleven. In ieder geval staat onze belevingsruimte open voor iedereen die hier binnenstapt. We stellen ons zo voor dat een student hier aan een scriptie gaat zitten werken, of een zelfstandige uit de wijk zijn zakenrelaties bij ons ontvangt.”

Rabobank Amersfoort zal de belevingsruimte ook voor haar eigen bijeenkomsten gebruiken. ,,Je moet dan denken aan de ledenraadsvergaderingen of zakelijke bijeenkomsten. We kunnen er ongeveer veertig personen herbergen, het is verder niet ondenkbeeldig dat we in de toekomst de ruimte open stellen voor non-profit verenigingen uit de wijk zelf”, besluit Krutzen.

u Rabobank Amersfoort, Kantoor Vathorst, Wouda 13, 033-421 8000

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie