Moeizame overwinning RC Eemland

14 oktober 2009 om 00:00 Nieuws

Na een prachtige overwinning de week er voor tegen de Haagsche RC, wachtte afgelopen zondag de ontmoeting in Amstelveen tegen de plaatselijke ARC. Ruim van te voren was al bekend dat ARC zich behoorlijk had versterkt, waardoor RC Eemland een gewaarschuwd man was. In zijn voorbespreking benadrukte Amersfoort coach Luc Theunssens derhalve nogmaals dat dit treffen waar mogelijk nog moeilijker zou worden dan de week er voor. Een uitspraak waar hij ook volkomen gelijk in zou krijgen. Eemland ging zoals in vorige wedstrijden van start met veel druk op de tegenstander, waardoor ARC telkenmale ver op eigen helft werd terug gezet en de fouten aan Amstelveense zijde zich opstapelden. Het was dan ook niet verwonderlijk dat na 10 minuten speeltijd de eerste try voor Eemland een feit was en het op een 0-5 voorsprong kwam. Die score kwam voort uit een scrum, waarbij een aanval op hoge snelheid over de blinde kant van het veld fraai werd afgerond door Hidde Lampe. Het zag er op dat moment naar uit dat een interessante wedstrijd zou gaan worden met veel scores aan Eemland zijde. Maar niets was minder waar. Het slechte weer gooide roet in het eten, waardoor er aan beide zijden veel onnodige fouten optraden en de wedstrijd bijna een uur lang rampzalig was te noemen, waarbij Eemland werd gedwongen veelal te verdedigen op de eigen tryline. Desalniettemin bleef de magere voorsprong behouden wat overigens inhield dat er maar vier wedstrijdpunten aan het totaal konden worden toegevoegd.

AMERSFOORT - De rugbyers van RC Eemland hadden afgelopen zondag in de uitwedstrijd tegen de Amstelveense RC de grootste moeite om de punten bij elkaar te sprokkelen. Na een moeizame strijd werd er uiteindelijk wel met 0-5 gewonnen, maar nam Waterland de koppositie over in de eerste klasse.