CJVV meest gelukkige na gelijkspel

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Van enig krachtsverschil was tussen beide teams nauwelijks sprake, toch kreeg Woudenberg in de gelijkopgaande strijd veruit de beste kansen. Het was echter CJVV doelman Arjen Nawijn die met schitterende reflexen de Woudenbergse schutters telkens tot wanhoop dreef.

AMERSFOORT - CJVV heeft ook haar vierde competitiewedstrijd niet in winst kunnen omzetten. Op het eigen sportpark Vermeerkwartier kwamen de geelzwarten niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel tegen Woudenberg. Door dit resultaat zakt CJVV naar de voorlaatste plaats op de ranglijst.

Aan de overkant zorgde Paul Richard tien minuten voor tijd voor het enige noemenswaardige wapenfeit van de thuisclub, dat niet daadkrachtig genoeg te werk ging. Na goed doorzetten aan de linkerkant zag de Amersfoorter zijn boogbal vanaf een meter of 25 op de lat belanden.

Dat de manschappen van trainer Jos Krikke aanvallende stootkracht ontbeerde, was ook CJVV’er Florian Verhoef opgevallen. ,,Wanneer we in de zestien komen moeten we meer op de goal beuken”, was Verhoef duidelijk in z’n commentaar. ,,We voeren onze acties veel te ver door, dan wordt het moeilijk om te scoren en moet je uiteindelijk genoegen nemen met een gelijkspel,” aldus de verdedigende middenvelder.

Ook Jasper Blokland kon wel leven met een punt. ,,We kunnen geen aanspraak maken op de overwinning, simpelweg omdat we te weinig uitgespeelde kansen hebben gecreëerd.” Dit was volgens de centrale verdediger te wijten aan het onrustige spel in balbezit. ,,Positief is wel dat we voor het eerst dit seizoen geen tegentreffer hebben geïncasseerd.”

Hidde Vermaas, een andere ploeggenoot, sloot zich aan bij de woorden van Blokland. ,,Het was een rommelige wedstrijd van beide kanten, dan is het goed om in ieder geval als team de nul vast te houden.” Over zijn eigen spel was de nieuweling bescheiden. ,,Ik probeer als verdediger een beetje in de weg te lopen”, bagatelliseerde Vermaas zijn sterke optredens tot nu toe in het nog prille seizoen.

Overigens eindigden beide teams de wedstrijd met tien man. In de 78e minuut verloor CJVV-spits Dylan Wienke zijn zelfbeheersing en trapte Dennis Hofman na. In blessuretijd kon ook Kevin Bakker voortijdig de kleedkamer opzoeken. De Woudenberg-aanvaller kreeg direct rood, na aanmerkingen op de arbitrale leiding.

Tot ‘Man of the match’ werd keeper Arjen Nawijn gekozen. Deze uitverkiezing was een logisch gevolg van het sterke spel van de CJVV-goalie. Nawijn blaakt, naar eigen zeggen, van het zelfvertrouwen. Iets wat de Amersfoortse formatie goed kan gebruiken in de jacht op de eerste driepunter van dit seizoen. Komende zaterdag is hiervoor de eerstvolgende mogelijkheid in de uitwedstrijd tegen Scherpenzeel.

Opstelling CJVV:

Arjen Nawijn; Florian Verhoef, Maurice Pastoor, Jasper Blokland, Hidde Vermaas; Simon van Dijk, Roelof Bosma, Paul Versteeg (71. Wilfred Rietveld); Dylan Wienke, Tom Winter (82. Feike Baas), Dylan Wienke, Paul Richard (89. Tristan van der Kamp).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie