1-0 Jochen van Koot, 2-0 Jacky Baauw, 3-0 Mohammed Ozturk, 4-1 Mohammed Ozturk, 5-1 Mohammed Ozturk

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - HVC heeft zich zondag goed hersteld van de forse nederlaag (5-2) die de ploeg in de vorige competitieronde van Faja Lobi moest incasseren. Op sportpark Zielhorst overklasten de Amersfoorters de hoofdmacht van Voorwaarts, tot zondag nog ongeslagen in de vijfde klasse. Met ruim verschil (5-1) bleef HVC de bezoekers de baas.

In de eerste helft kon de thuisclub onvoldoende afstand van de gasten nemen. Van de vele kansen wist alleen Jochem van Koot het net van de tegenpartij te vinden: 1-0.

In de tweede helft ging het een stuk beter met de productie van HVC. Voor Mohammed Ozturk was een hoofdrol weggelegd. Met een gave hattrick (drie doelpunten binnen 45 minuten) nam hij bijna de gehele Amersfoortse productie voor zijn rekening. Jacky Baauw droeg ook zijn steentje bij aan het succes van de Zielhorst-bewoners. Hij scoorde nummer twee: 2-0. Tussendoor hadden de Utrechters een strafschop nodig om de eer te kunnen redden: 3-1.