Tijd voor genieten bij Monnikendam

30 september 2009 om 00:00 Nieuws

Jos Dekker, gastvrouw: ,,Het middeleeuwse pand maakt Monnikendam heel bijzonder. Het feest 750 jaar Amersfoort past daar heel goed bij, we hebben ons de afgelopen zomer dan ook niet onbetuigd gelaten. Bij ons kon men middeleeuws tafelen, met eendenborst, een varken aan het spit en ter plekke gerookte vis. We kregen zulke leuke reacties op het tafelen, dat we overwegen om het volgende zomer opnieuw te organiseren. Het is ook bij uitstek een evenement wat bij De Monnikendam past.”

AMERSFOORT - Wat restaurant De Monnikendam absoluut uniek maakt, is de middeleeuwse entourage. De Monnikendam is een prachtige waterpoort uit begin 1400, zij is onderdeel van de tweede stadsmuur van Amersfoort. Wat vroeger waterpoort was, is nu het restaurant, twee torens, de riddertoren en de watertoren verbonden door een stenen overbrugging. Dineren kan in de torens, in de salon en in de intieme nissen. Het aan het water gelegen terras van De Monnikendam heeft een fraai uitzicht op het klooster.

Private Dining vanaf twee personen. De Monnikendam is een prima locatie voor een zakenlunch. ,,In onze salon kunnen we 30 gasten herbergen, in de riddertoren twaalf en in de watertoren 18. Een vergadering met aansluitend een lunch of diner behoort tot de mogelijkheden. Onze riddertoren met open haard leent zich natuurlijk ook voor een romantisch diner, ze zijn zelfs voor twee personen te reserveren”, aldus Dekker.

De Monnikendam is verder een officiële trouwlocatie. ,,Er worden hier heel wat huwelijken gesloten. En zeg nou zelf, het is natuurlijk ook superromantisch om tussen de eeuwenoude muren het ja-woord uit te spreken. Nog mooier is wanneer het bruidspaar met de boot hier naartoe vaart. Natuurlijk ziet De Monnikendam er dan vaak extra feestelijk uit.”

De keuken van restaurant De Monnikendam mag internationaal genoemd worden. ,,Een beetje Italiaans, een beetje Frans een snufje Spaans”, somt Dekker op: ,,Onze chef-kok Dwight Portenge kan gewoon hartstikke lekker koken. Onze kaart wisselt iedere drie maanden en elke maand is er een speciaal maandmenu. In ons maandmenu voor oktober staat de herfst centraal met onder meer hertenrack, wildbouillon en een risotto van bospaddenstoelen.”

Het terras van De Monnikendam blijft lang open. ,,We zetten gewoon onze gaspaddenstoelen aan, op die manier is het tot ver in de herfst mogelijk om bijvoorbeeld het aperitief buiten te gebruiken. We verlengen gewoon het buitenseizoen, dat overigens bij ons al in april begint.”

u Restaurant De Monnikendam, Plantsoen Oost 2, 033-4656690, www.demonnikendam.nl, info@demonnikendam.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie