Tweede helft is KVVA noodlottig: 1-4

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

De Utrechters waren productiever en hadden na 25 minuten ook een voorsprong genomen. KVVA doelman Eelco van Norden stond te ver voor zijn doel en daar profiteerde een Utrechter van. Hij verraste de sluitpost met een lobbal vanaf een meter of zestien: 0-1. Na de openingstreffer waren de gasten dicht bij een tweede treffer maar de lat voorkwam dat.

AMERSFOORT - Slechts één helft kon vierdeklasser KVVA zondagmiddag het bezoekende Zwaluwen Utrecht bijbenen. Toen moest de Amersfoortse formatie zich gewonnen geven. En dat was niet nodig geweest. KVVA kreeg in het tweede bedrijf genoeg kansen maar de ploeg van trainer Piet Struijk benutte die niet. door Balt Gmelig

Het houtwerk stond in de eerste helft ook een doelpunt van KVVA in de weg. Na een inzet van Jan Struijk belandde de bal via de doelman van Zwaluwen Utrecht op de lat waarna het leer voor de voeten van Phillip Struijk terecht kwam. De Amersfoorter kon niet voor de gelijkmaker zorgen.

Schorsing

,,Dat was op dat moment wel verdiend geweest“, zei de middenvelder die na een schorsing van vier weken in de basiself van zijn vader was teruggekeerd en in die periode alleen had getraind. ,,Ik had het vandaag zwaar. De laatste twintig minuten was het afzien voor mij.”

Door de rentree van Phillip Struijk kon KVVA voor het eerst dit seizoen in bijna de sterkst mogelijke opstelling op het hoofdveld van de club aan de Dollardstraat aantreden. Alleen Jurgen Bergwijn en Sander Schut waren nog afwezig.

Bergwijn raakte begin augustus in de eerste wedstrijd van zijn club tijdens het Vathorst Amersfoorts Voetbalkampioenschap zodanig aan zijn enkel geblesseerd dat de aanvaller pas deze week weer aan de training kon beginnen. Schut is na een zware blessure ook op de weg terug. Na een gedwongen pauze van een half jaar heeft de verdediger inmiddels al twee keer in het tweede elftal van KVVA geacteerd.

Gelijkmaker

In de 37e minuut kwam KVVA toch op gelijke hoogte met de gasten. Na een door Herman Struijk genomen vrije trap zag Karim Aaras, ook terug na een schorsing (zeven weken), kans de Utrechtse doelman met een kopbal te passeren: 1-1.

Tien minuten na de pauze liep KVVA weer achter de feiten aan. De scheidsrechter liet na een overtreding tegen een KVVA’er doorspelen en daar profiteerden de bezoekers dankbaar van: 1-2.

Via Danny Mulder was KVVA nog twee keer dicht bij de gelijkmaker. De schoten van Mulder werden echter geblokkeerd. In de voorlaatste minuut kregen KVVA doelman Van Norden en een tegenstander wegens natrappen een rode kaart voorgeschoteld. Daarna vielen nog de twee resterende doelpunten die na counters tot stand kwamen: 1-4.