Record aantal deelnemers ‘Halve’

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

Het was al vroeg in de ochtend een drukte van belang in park Schothorst waar rond de klok van elven de Kidsrun van start ging. Zo’n 500 kinderen, verdeeld in diverse leeftijdscategorieën en ondersteund door ouders, opa’s en oma’s en overige familieleden, vormden een geweldig decor en de sportieve aftrap van een dag vol prestatie en recreatief ‘loopgeweld’. Met het snot voor de ogen en met een lach en een traan werd er gestreden op het scherpst van de snede en waren er weer vele trotse winnaars in de de diverse klassen te bewonderen. Voorzitter Hubert Fermina van de organiserende atletiekvereniging ALTIS, die na afloop van de Kidsrun een cheque overhandigde aan Stichting ‘De Opkikker’, was een blij man: ,,Wat een geweldig festijn.Daar doen we het voor! Prachtig om al die atleten, jong en oud, zo aan het werk te zien. Dit is ware sportverbroedering!” PR en Communicatie vertegenwoordiger van ALTIS, Gert Koudijs: ,,We hebben dit jaar zo’n 400 deelnemers meer dan afgelopen jaar en dat stemt tot vreugde. Een goede organisatie, goede publiciteit, de recentelijk gehouden Marathon van Amersfoort en de laagdrempeligheid van de loopsport nodigen er toe uit dat steeds meer mensen zich met deze tak van sport bezighouden. Het is toch geweldig om te zien hoe dit evenement zich de laatste jaren heeft uitgebreid en lopers uit geheel Nederland naar Amersfoort brengt. Ik ben ervan overtuigd dat het deelnemersaantal de komende jaren blijft stijgen. De Halve van Hoogland staat daarmee in Amersfoort en in atletiekland absoluut op de kaart.”

AMERSFOORT - De 31e editie van de Halve van Hoogland kende naast ideale weersomstandigheden ook een record aantal deelnemers. Ruim 2100 atleten, verdeeld over de diverse loopdisciplines, toonden aan dat de Halve van Hoogland heden ten dage absoluut gerekend mag worden tot een van de topevenementen op de nationale loopkalender. Inspanning, ontspanning en de wil om te presteren vormden ook dit jaar weer de ingrediënten van een goed georganiseerd en geregisseerd loopfestijn. door Huub van Aerssen

5 km loop

Om 12.45 uur ging de 5 km loop van start met in totaal 358 deelnemers. Met aan de start dit jaar meer vrouwen dan mannen was het na 17.25 min Jeroen Verboom van AV Triathlon die als eerste de finish passeerde. Die eer viel bij de vrouwen te beurt aan Tess Wegman van ALTIS, waardoor beide Amersfoortse atletiekverenigingen weer in evenwicht waren.

10 km loop

De 10 km kende met zo’n kleine 680 deelnemers de grootste bezetting, waarbij voor velen het ultieme van het lichaam werd gevraagd. Het oude parcoursrecord (32.17 min) werd weliswaar dit jaar niet verbeterd, maar met een alleszins verdienstelijke tijd van 35.40 min werd bij de heren Marc Boes van Hellas de winnaar en was bij de vrouwen Monique Doornekamp van AV Triathlon met een tijd van 43.25 min de sterkste

Halve marathon (21 km)

Het sluitstuk van de middag was natuurlijk de Halve Marathon waar zo’n 570 deelnemers, waaronder vele toppers zoals bij de heren Paul Verkleij (winnaar marathon van Amersfoort), Niels Strik (winnaar afgelopen jaar)en Jay Sauer (toptijd van 1.10 uur) en bij de vrouwen Sabine de Vries (winnares Amersfoortse Marathon) en Irma Heeren (winnares afgelopen jaar), van start gingen. Strik deed ook dit jaar weer wat er van hem verwacht werd en won, na een fel gevecht met Sauer, in een tijd van 1.11.27. Ook Heeren prolongeerde bij de vrouwen haar titel in een tijd van 1.24.31. Voorzitter van het organisatiecomité Henk Schomaker: ,,Dank aan alle vrijwilligers! Ik ben een tevreden man!”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie