AMERSFOORT - HDS speelde de tweede thuiswedstrijd van het seizoen tegen Hooglanderveen wat nog niet verloren had.

23 september 2009 om 00:00 Nieuws

HDS startte met een sterk elftal, alleen topscoorder Bleijenberg en spelverdeler Brouwer waren geblesseerd. Wat duidelijk aan het begin te zien was. Hooglanderveen had vanaf het begin van de wedstrijd het initiatief, de thuisploeg liep achter de bezoekers aan. Toch kwam HDS op ongelukkige wijze achter. Na dertig minuten vond Bob van de Heuvel een gaatje in de achterhoede scoorde de 0-1. Zes minuten later was het al weer gelijk. Spits Mark Hodde pakte de bal op, liet iedereen achter zich hem en scoorde.

De tweede helft ging HDS meer druk zetten wat enkele kansjes opleverde. Het was Wilco Bos die een diepe bal gaf aan Mark Hodde die er 2-1 van maakte. De wedstrijd werd een stuk feller. Hooglanderveen liep tegen een rode kaart aan maar de Veners gaven zich nog niet gewonnen.

Vlak voor tijd kreeg HDS een vrije trap. Wilco Bos draaide de bal het strafschopgebied in en Lourens Peter Klootwijk kopte de bal keurig binnen. Eindstand 3-1 en zo winnen de Leersumers weer een thuiswedstrijd.

Door deze overwinning draait HDS weer bovenin mee.