Goed spel levert Nieuwland niets op

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

De gehele wedstrijd was Nieuwland de bovenliggende partij. Dat veranderde ook niet door de rode kaart die Oscar Kommeren in de eerste helft kreeg voorgeschoteld. De Amersfoorter kreeg een gele kaart voor een overtreding en toen hij daar iets over zei, kon de boosdoener de resterende zestig minuten niet meer volmaken.

AMERSFOORT - Met goed spel win je niet altijd. Dat ondervonden de spelers van ASC Nieuwland zaterdag in de confrontatie met Loosdrecht, de ploeg die vorig seizoen op de derde plaats eindigde in de tweede klasse. ,,Je krijgt niet altijd waar je recht op heb”, reageerde trainer Bert de Vries na de verloren ontmoeting (0-1) op sportpark Nieuwland. ,,We hadden minimaal een punt verdiend.” door Balt Gmelig

Vijf minuten eerder had Loosdrecht uit een door Eric te Selle veroorzaakte strafschop de enige treffer in de wedstrijd geproduceerd. Dezelfde speler had ook verder weinig geluk. De lat stond een doelpunt van de verdediger in de weg. Hetzelfde overkwam ook zijn ploeggenoten Dirk Jan Beeftink en Johan Gelderblom. Zij zagen hun doelpogingen op de paal belanden. ,,Het zat gewoon niet mee”, aldus De Vries. ,,Maar als we zo blijven spelen, moeten de punten wel komen.”

Driepunter

Na de onnodige nederlaag (1-0) in de eerste wedstrijd van ASC Nieuwland ooit in de tweede klasse waren de Amersfoorters in hun eigen vertrouwde omgeving gebrand op een driepunter.

Met een bijna complete selectie kon Nieuwland voor de eerste competitiewedstrijd op eigen bodem aantreden. De Vries miste Rob Geertsma en Marlon Gouverneur. De middenvelder geniet van een vakantie, de spits is herstellende van een vervelende teenblessure die hij enkele maanden geleden opliep in een oefenwedstrijd tegen Hoevelaken.

Vanaf de eerste balomwentelingen was Nieuwland de bovenliggende partij. ,,We hebben vandaag heel goed gespeeld en waren veel beter dan Loosdrecht, zelfs met tien man. Dat maakte nauwelijks wat uit”, aldus de Amersfoortse oefenmeester die altijd eerlijk is in zijn commentaar. ,,De jongens verdienen een groot compliment. Een week eerder speelden we tegen Zevenhoven veel minder.”

Het scoren vormt echter op dit moment het grote probleem voor de ambitieuze De Vries. Na twee competitiewedstrijden staat de teller nog op nul en dat was vorig seizoen in de derde klasse wel anders. Toen scoorden de Amersfoorters genoeg, met de promotie naar de tweede klasse als mooi resultaat. De competitie is echter nog lang genoeg om een en ander te kunnen rechtzetten.

Gouverneur

Tegen Loosdrecht kregen de Amersfoorters in ieder geval kansen genoeg. Alleen het vizier van de aanvallers Beeftink en Gelderblom stond nog niet goed gericht.

Met Gouverneur erbij komt de productie mogelijk binnenkort weer op gang. De jonge spits scoorde vorig seizoen regelmatig en had daarmee een belangrijk aandeel in de promotie van ASC Nieuwland naar de tweede klasse.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie