RC Eemland blijft winnen

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Na afgelopen week met de Utrechtse studenten te hebben afgerekend, was het ditmaal de beurt aan de Alkmaarse RUFC. In en tegen Alkmaar werd met 0-75 gewonnen, waarbij dient te worden aangetekend dat de thuisploeg slechts over een marginaal aantal spelers kon beschikken. De rugbyers van Amersfoort gingen furieus van start en scoorden via Gerrit Marcus al in de eerste vijf minuten middels een fraai uitgespeelde aanval over veel schijven. Toen de Alkmaarse formatie, met stuk voor stuk potige mannen in de voorwaartsen, in het verloop van de wedstrijd ook nog eens een van hun sterspelers moesten missen vanwege een opgelopen blessure, was het lot voor de thuisploeg bezegeld en werd Alkmaar vervolgens door een sterk spelend RC Eemland naar de slachtbank geleid. Amersfoort domineerde en mede door een fraaie try van Sven Bulens (een run over 30 meter) liep de score aan het eind van de eerste helft op naar 0-36. Ook in het tweede deel van de wedstrijd een agressief spelend Eemland dat door goed geplaatste kicks van flyhalf Nicolas Hengl de druk alsmaar vergrootte, wat uiteindelijk leidde tot een 0-75 eindstand, waarin de ene try nog fraaier was dan de andere. Een meer den klinkende overwinning voor de rugbyers die hun zomerse trainingsactiviteiten in combinatie met één jaar Ereklasse absoluut bekroond zien. RC Eemland heeft zich dan ook ten doel gesteld om terug te keren op het hoogste niveau, net zoals de dames (die overigens met 84-0 verloren) wat komend weekend thuis kan worden bevestigd in de wedstrijd tegen The Hookers al jaren een ‘angstgegner’ voor de Amersfoorters. Mogelijk dat RC Eemland daar uitkomt in het nieuwe tenue, gesponsord door TEN ICT die na degradatie afgelopen jaar vasthoudt aan de ondersteuning van heren 1 en de vereniging in het algemeen. Aanstaande zondag de eerste serieuze test.