‘Een verrijking voor Amersfoort’

16 september 2009 om 00:00 Nieuws

Na de openingswoorden van de manager van Sportlokaal De Bokkeduinen Bert van Wede, die allen van harte welkom heette mede namens bovengenoemde instanties, werd het programma voor die middag ingeleid en begeleid door twee sporthelden. Te weten oud-Wimbledon winnaar Richard Krajicek en atletiekheld Gregory Sedoc, topatleet binnen de Defensie Topsport Organisatie en een van de snelste atleten op de 110 meter horden.

Sportlokaal De Bokkeduinen geopend AMERSFOORT - Met veel sportspektakel, een verrassend muzikaal en sportief optreden van ‘Double D Force’ en onder toeziend oog van vele honderden leerlingen, leden en ouders is donderdag Sportlokaal De Bokkeduinen feestelijk geopend. Een sportlokaal met uitgebreide faciliteiten voor sportende leden, leerlingen van ROC ASA, CIOS & Security Academy en leerlingen van het Prisma College.

door Huub van Aerssen

Nadat ook overige beleidsbepalers hun woordje hadden gezegd, was het de beurt aan Krajicek om het optreden aan te kondigen van Double D Force. Vier jongemannen die onder het geluid van opzwepende streetdance muziek en gewapend met springtouwen hun kunsten vertoonden. Een absoluut ‘gaaf’ onderdeel dat met luid applaus werd beantwoord.

Aansluitend werden diverse docenten en leerlingen in het zonnetje gezet die recentelijk als ultieme sportprestatie de Mont Blanc hadden beklommen. Vervolgens beklommen Krajicek en Sedoc het podium en nodigden de aanwezigen uit om gedurende een tweetal minuten met de bij binnenkomst uitgereikte springtouwen een ultieme recordpoging te houden om zoveel mogelijk calorieën te verbranden.

Teammanager Bureau marketing en communicatie Anneke Lips: ,,Het kostte te veel tijd en zeker te veel geld om deze nog niet eerder uitgevoerde recordpoging op te nemen in het bekende Guiness Book of Records, maar het gaat hierbij om een sportieve prestatie en dat is waar het om draait. Geweldig zo’n vitaliteitsexplosie.” Vervolgens werden de gasten rondgeleid en kon er een hapje worden gegeten en een drankje worden gedronken (overigens op voortreffelijke wijze bereid en voorbereid door de leerlingen zelf).

Als afsluitend hoogtepunt volgde er natuurlijk een tennisdemonstratiepartij, waarin Krajicek samen met Ingmar van Dongen (leerling CIOS en talentvol tennisser bij LTV Randenbroek) speelde tegen het duo Bert van Wede/Robbert van de Hoef (eveneens leerling CIOS en begenadigd tennisser bij eveneens Randenbroek). De vele toeschouwers kwamen absoluut aan hun trekken en beide leerlingen kenden de dag van hun leven met idool Krajicek.

Na afloop liet Richard Krajicek weten onder de indruk te zijn. ,,Wat een geweldige ervaring met al die jonge mensen. Een geweldige en open sfeer waarbij stropdassen even niet meetelden. Precies de voorwaarden waar ik me op het lekkerst voel. In mijn Foundation werken we veel samen met de ROC’s in den lande. We zijn er nauw bij betrokken vandaar mijn affiniteit met dit Sportlokaal.”

Sportlokaal de Bokkeduinen is een verrijking voor de Stad Amersfoort.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie