Maak kennis met Fysio Sport ‘De Isselt’

9 september 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De praktijk voor fysiotherapie en fysiofitnesscentrum ‘De Isselt’ is het geesteskind van Johan Lemckert en Peter Kruft. Verantwoord bewegen staat er centraal.

,,Wij werken vanuit de gedachte dat de mens gemaakt is om te bewegen”, vertelt Lemckert: ,,Met verantwoord bewegen voorkom, verminder of verlicht je veel lichamelijke klachten. De nadruk ligt bij ons op verantwoord bewegen en dan is een goede begeleiding essentieel. Tijdens de fitnessuren zijn er altijd twee of drie fysiotherapeuten aanwezig en de meeste groepslessen worden gegeven door een fysiotherapeut.”

Veel mensen bij ‘De Isselt’ komen met lichamelijke klachten. De oefentherapie wordt dan in bijna alle gevallen vergoed door de zorgverzekeraar. ,,Bij een medische doorverwijzing is de begeleiding één op één. Wij zetten in op een actieve revalidatie aangepast aan het niveau van de klant. Onze aanpak is niet te vergelijken met de ‘masseur’ van vroeger. De fitnesszaal is er niet voor niets, we gaan echt met de fitnessapparatuur aan de slag.”

De Isselt staat open voor alle sporters. Lemckert: ,,De gemiddelde leeftijd van onze sporters ligt over het algemeen hoger dan bij de reguliere sportschool. De sporters hier, vinden vooral de extra begeleiding belangrijk. Naast de fysiotherapie, bedrijfsfitness en bedrijfsfysiotherapie en fysiofitness geven we groepslessen, zoals Spinning, Pilates, Bodyshape en Step & Shape.”

Een speciale groep vormen de mensen die willen afvallen. ,,De Isselt heeft haar eigen diëtiste in dienst. Haar inloopspreekuur is gratis en staat open voor alle sporters. Speciaal voor de afvallers starten we een keer in het kwartaal een Happy Weight module. Die groep traint dan gericht op het afvallen en krijgen intensieve begeleiding van de diëtiste en de fysiotherapeuten. Naast volwassenen begeleiden we kinderen met lichamelijke klachten en overgewicht. Zij hebben meestal een medische indicatie. Een uur fitnessen is voor kinderen te heftig en saai. Bij deze groep ligt de nadruk op het spelenderwijs bewegen. Belangrijk is dat ze plezier in sporten krijgen en merken wat bewegen met je lichaam doet.”

Op 19 september is er in ‘De Isselt’ een Sport- en Gezondheidsmarkt. Alle disciplines van het fysiofitnesscentrum komen daar aan bod. Bezoekers hebben de mogelijkheid om hun gezondheid te laten checken. Er worden zaken als bloeddruk, cholesterol, bloedsuiker en uithoudingsvermogen gemeten. Wie op deze dag langskomt, krijgt een leuke attentie.

u Fysio Sport & Training ‘De Isselt’, Amsterdamseweg 43, telefoon: 033 - 46 35 600, e-mail: amersfoort@fysiosportentraining.nl, www.fysiosportentraining.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie