‘Snelheid rond scholen omlaag’

2 september 2009 om 00:00 Nieuws

Dat stelt fractievoorzitter Hans van Wegen van de Burger Partij Amersfoort (BPA) naar aanleiding van klachten over snelheidsovertredingen en onveilige situaties rond onder meer basisscholen. ,,Plaats lussen in de weg die een signaal doorgeven naar stoplichten als een auto er te hard over heen rijdt. Het stoplicht springt een paar honderd meter verderop vervolgens op rood. Zo dwing je automobilisten zich aan de snelheid te houden.”

BPA pleit voor gedifferentieerde verkeerslichten AMERSFOORT - Om de verkeersveiligheid rond scholen te verbeteren moeten dertig kilometerzones worden ingevoerd met gedifferentieerde stoplichten.

door André van der Velde

De BPA heeft van onder meer ouders van schoolgaande kinderen klachten gekregen over de onveilige situatie op het kruispunt Gaardendreef/Poortersdreef met Het Rode Hert/De Oude Munt in Nieuwland. De kruising wordt dagelijks overgestoken door honderden schoolgaande kinderen. Het verkeer rijdt daar echter volgens omwonden ondanks verkeersdrempels veel te hard, waardoor geregeld gevaarlijke situaties ontstaan.

,,Bij het ontwikkelen van Nieuwland is het fout gegaan”, stelt Van Wegen. ,,Als je twee doorgaande routes plant rondom scholen, vraag je om problemen. Een ontwerpfout kun je herstellen, maar dan moet je er wel pro-actief iets aan doen.” Andere plekken waar de gedifferentieerde verkeerslichten volgens hem uitkomst kunnen bieden, zijn de Noordewierweg en de Van Randwijcklaan.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie