Tunnel onder A28 vordert gestaag

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De tunnel onder de A28, die naast het Valleikanaal wordt aangelegd, vordert gestaag. De tunnel moet een belangrijke schakel worden in het fietsverkeer tussen Amersfoort en Leusden, dat met een snelfietsroute met elkaar in verbinding staat. De kosten van de tunnel zijn geraamd op 2,4 miljoen euro. Hiervan betaalt de provincie de helft, Amersfoort betaalt 900.000 euro en Leusden brengt 300.000 euro op. Aangezien de tunnel voor het grootste gedeelte op grondgebied van Amersfoort ligt zal beheer en onderhoud door Amersfoort worden uitgevoerd.

Het fietspad wordt aangesloten op het bestaande jaagpad langs het Valleikanaal. Daarnaast wordt een verbinding met de Driftakkerweg gerealiseerd. Aan de zijde van Schuilenburg sluit het fietspad aan op de Verdiweg. Op het kruispunt met de Verdiweg worden maatregelen genomen om fietsers en bromfietsers op de Verdiweg te begeleiden.

In het fietsstimuleringsplan is vanaf de Verdiweg tot aan de Schuilenburgerweg een fietspad langs het Valleikanaal opgenomen.

Bewoners van de Verdiweg hebben heftig geprotesteerd tegen de aanleg van de tunnel. Zij vinden dat ze onvoldoende betrokken zijn geweest bij de plannen en dat alternatieven onvoldoende bekeken zijn, zoals een fietstunnel aan de andere zijde van het Valleikanaal. De gemeente stelde dat een fietspad en een tunnel langs de andere kant van het Valleikanaal veel gecompliceerder en duurder zou worden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie