Clowntjestaart voor kampioene Yara Tobé

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Yara Tobé kwam zaterdag wat eerder dan gepland terug van het bosbessen plukken. Ze wist dat er iets bijzonders stond te gebeuren omdat ze op zaterdag 5 september gaat meedoen met de clowntjesrecordpoging. Thuis werd ze door Diny van Kolfschooten eerst heel mooi als clown geschminkt en aangekleed. Daarna gingen ze naar Banketbakkerij T. van der Meer.

Daar stond de bakker al met een heerlijke en grote taart op haar te wachten. Ze vond die ‘heel prachtig, mooi. Bedankt mijnheer Van der Meer’. Yara kon eigenlijk wel een gat in de lucht springen. Want springen kan ze heel goed. Dit jaar is ze in haar leeftijdscategorie Nederlands kampioen solo trampolinespringen geworden. En bij het onderdeel synchroonspringen werd ze derde. Maar om nou met de clowntjestaart op de trampoline te gaan, dat zou zonde zijn: ‘maar wel leuk’.

Yara doet samen met haar zusje Laura mee met de clowntjesrecordpoging. Ze had van haar oma gehoord dat die op 5 september mee ging helpen als vrijwilligster. Toen Yara dat hoorde, vond ze dat ze helemaal zeker mee moest gaan doen. Haar moeder heeft al twee clownspakjes op de kop getikt en denkt dat het schminken haar ook wel zal lukken: ,,Al zal het niet zo mooi zijn als Diny dat doet.” Maar dat hoeft ook niet. De kinderen die aan de recordpoging meedoen, komen namelijk al geschminkt en verkleed als clown naar Zandfoort aan de Eem. Want 750 clownspakjes (of misschien wel meer) heeft niemand en 750 kinderen binnen twee uur als clown schminken dat vraagt wel honderden schminkers. Er zijn veel schminkers in Amersfoort, maar zoveel nou ook weer niet. Vee ouders vragen aan de organisatie hoe de kinderen als clown versierd en verkleed moeten gaan. Het antwoord: ,,Natuurlijk is een echt clownspakje leuk en vaker te gebruiken. Maar een zonnetje op de ene wang, een bloemetje op de andere, een rode neus en een paar sterretjes her en der, een helder shirt of beschilderd T-shirt, een leuke felle kleur broek en een vrolijk hoedje: dan heb je al een heel mooi clowntje.”

Yara roept al haar klasgenootjes van groep 6 van de Gabrie Mehenschool op om zich ook nog in te schrijven voor de recordpoging. Dat kan nog altijd op www.clowntjesrecordpoging.nl. ‘Kom op jongens, leuk met z’n allen!!’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie