In de ban van de Eneco Tour

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Op de website van Wielervereniging Eemland staat al wekenlang een oproep aan de leden om mee te helpen aan de organisatie van de slotetappe in Amersfoort. Diverse leden hebben daaraan ook gehoor gegeven, zegt bestuurslid Gerard van ‘t Klooster. ,,We zijn gevestigd in Amersfoort, maar zijn een echte regionale vereniging. We hebben 200 leden die behalve uit Amersfoort en verder ook uit onder meer Woudenberg, Doorn, Scherpenzeel en Leusden komen. Ongetwijfeld zullen op 25 augustus leden van ons meehelpen, maar als club hebben we er officieel niets mee te maken. We juichen natuurlijk alles toe wat met de wielersport te maken heeft. Daarom hebben we ook de oproep op onze website gezet.”

Slotetappe trekt veel liefhebbers uit de regio AMERSFOORT/REGIO - Wielrennen leeft in de regio Eemland en Heuvelrug, en niet zo’n beetje ook. Binnen Wielervereniging Eemland en de verschillende toerclubs die de regio rijk is, wordt reikhalzend uitgekeken naar de slotetappe van de Eneco Tour. Deze individuele tijdrit wordt op dinsdag 25 augustus verreden in het jarige Amersfoort.

door André van der Velde

Hans Versteeg, bestuurslid van het vermaarde jeugdwielerfestijn Tour de Junior in Achterveld, noemt zichzelf een wielergek en de kans is groot dat hij naar Amersfoort gaat om de slotetappe te bekijken. ,,Dit is hartstikke leuk, zonder meer”, reageert hij enthousiast. ,,Er gebeurt doorgaans niet zoveel groots in Amersfoort, natuurlijk dit jaar wel in verband met ‘Amersfoort 750’, maar meestal zijn er geen grote evenementen. Het zou daarom mooi zijn als ze de Eneco Tour een paar jaar deze kant op weten te krijgen. Maar daarbij komt organisatorisch en financieel veel bij kijken, dus ik denk niet dat dat makkelijk te realiseren zal zijn.”

De regio zal volgens hem minder van de tour profiteren dan Amersfoort zelf. ,,Maar het evenement trekt wellicht toeristen aan zal dan ook een regionale invloed hebben. Bovendien kan het een stimulans zijn voor jongeren om lid te worden van een wielervereniging.”

,,Hartstikke leuk dat dit in Amersfoort plaatsvindt”, zegt secretaris Ronald Oosterhout van Toerclub Het Scherpe Woud, een vereniging voor toerfietsers die zich met name richt op Woudenberg, Scherpenzeel en Renswoude. ,,Meestal vinden deze wedstrijden plaats in Limburg, daar zijn de heuveltjes en bergjes. En dan komt dit gewoon langs je voordeur. Je kunt er met al je maatjes naar toe. Je stapt op de fiets en hoeft helemaal niks te organiseren, en je bent er zo. En nu ga je met je stoeltje langs de kant van de weg zitten en zie je alle wielrenners een voor een langskomen. Dat is heel anders dan wanneer een peloton voorbij dendert, dat is zo voorbij.”

Zelf zal hij overigens niet gaan kijken. ,,Ik moet die dag helaas werken, maar onze fietsclub telt 140 leden en een groot deel daarvan zit in de vut. Als het weer meezit, gaan ze er met z’n allen naar toe en maken er een leuke dag van. En natuurlijk wordt er nog een terrasje aan vastgeknoopt”, lacht hij.

uMeer informatie op www.enecotouramersfoort.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie