Israels Van Kessel Advocaten & Adviseurs

19 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Met twaalf advocaten en adviseurs waarvan twee NMI mediators is Israels Van Kessel een middelgroot kantoor. Van oorsprong gevestigd in het groene laagland van Nederland was het kantoor voorheen een zogenaamd Rivierenlandkantoor. Naast de vestigingen in Culemborg en Leerdam was een ‘stadskantoor’ altijd een wens van de onderneming. Met de vestiging aan de Stadsring is die wens uitgekomen, In deze nieuwste vestiging zwaait Robert van Herwaarden, zelf Amersfoorter, de scepter.

,,Wij zijn een informeel en laagdrempelig kantoor”, typeert Van Herwaarden Israels Van Kessel: ,,Je vindt hier niets van de deftigheid van sommige advocatenkantoren. Dat schrikt veel mensen af en dat is niet wat wij willen. Overigens vind je de deftigheid en vaak bijbehorende torenhoge tarieven enkel bij een tiental grote kantoren in ons land. Voor het overgrote deel zijn de Nederlandse advocatenkantoren erg toegankelijk en redelijk geprijsd. Daarnaast kunnen minvermogenden in ons land altijd nog een beroep op de overheid doen voor een bijdrage in de kosten van rechtsbijstand. Bovendien is het ook nog eens zo dat de zaken die wij behartigen vaak over veel geld gaan. Je moet dus alles in proportie zien. Denk eens aan een ontslagvergoeding, die komt meestentijds hoger uit wanneer je de onderhandelingen uit handen geeft aan een expert. Je praat dan - bijvoorbeeld - over een uitkering van een ton, als de advocaat daar vijftig uur aan besteedt dan kost dat je misschien zevenduizend euro maar dat is dan per saldo winst.”

De advocaten en adviseurs van Israels Van Kessels zijn bovengemiddeld opgeleid. ,,Dat is ons unieke sellingpoint”, aldus Van Herwaarden. ,,Voor het overige zijn wij een kantoor als alle andere maar onze kennis en kunde zijn hoog. Wij hebben maar liefst 12 rechtsgebieden in huis. Iedere advocaat heeft zijn of haar primaire specialiteit en geldt tegelijkertijd als achtervang voor een specialisatie van een collega. Op die manier heeft een cliënt altijd een ter zake kundige aan de lijn.” En dat is dan het tweede sterke punt van het kantoor. ,,We geloven hier in een open communicatie en korte lijnen. Dat betekent voor cliënten dat je niet eindeloos wordt doorverbonden maar dat je altijd snel iemand te spreken krijgt die van de hoed en de rand weet. Vooral voor ondernemers is die snel toegankelijke deskundigheid een groot voordeel.” Een andere pré voor de cliënten van Israels Van Kessel is dat de medewerkers van van het advocatenkantoor kunnen rekenen. ,,Dat lijkt heel normaal maar veel juristen zijn daar minder goed in”, vertelt Van Herwaarden.

u Israels Van Kessel, Stadsring 181, telefoon: 033 - 461 7600, fax: 033 - 463 7006, www.israelsvankessel.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie