Taart voor deelneemster Clowntjesrecordpoging

5 augustus 2009 om 00:00 Nieuws

Emine zit in groep 5 van basisschool ’t Spectrum. Ze speelt graag met vriendinnetjes die ze via de buitenkast in Schuilenburg heeft. Bij de buitenkast, één van de initiatieven van de SWA, kunnen kinderen speelgoed en allerlei materiaal lenen. Ze leren zo met elkaar te spelen, en zijn ze tegelijkertijd buiten. Vaak is zo’n buitenkast een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. Verdeeld over zes wijken zijn er in totaal negen buitenkasten, die na schooltijd en tijdens vakanties open zijn. Emine heeft zich ook via de buitenkast opgegeven om mee te doen aan de clowntjesrecordpoging. ,,We gaan hier ook allemaal hoedjes en strikken maken om er mooi uit te zien. We beschilderen T-shirts met bloemen, zonnen en kleurtjes.” Het feestlied dat Thijs Borsten speciaal gemaakt heeft voor de recordpoging, kent Emine al uit haar hoofd. ,,Dat hebben we op de feestdag geleerd.” Het kinderlied is te beluisteren op de website www.clowntjesrecordpoging.nl.

AMERSFOORT - Opnieuw kreeg een deelnemer aan de Clowntjesrecordpoging een heerlijke taart. Deze keer ontving Emine Eke de unieke clowntjestaart uit handen van bakker Tjitte van der Meer. Ze was er wel een beetje beduusd van. ‘Is dat omdat ik meedoe? Nou hartstikke leuk!’

Op de website kunnen alle kinderen uit de groepen 4, 5 en 6 zich inschrijven voor de clowntjesrecordpoging op 5 september. Dan komen 750 als clown verklede en geschminkte kinderen bij elkaar om samen de cijfers 7 5 0 te vormen. Er wordt een herinneringsfoto gemaakt, die de jonge clowns tijdens Clowntjeshof, op 13 september, kunnen ophalen. De clowntjesrecordpoging valt samen met de Buitenspeeldag. Een dag vol leuke activiteiten op de parkeerplaats aan de Eemlaan. Kinderen kunnen zich uitleven op de vele gratis attracties, er is een djembé-workshop en de Nickelodeonbus is aanwezig. Emine kijkt uit naar die dag. Tot die tijd kan ze genieten van de taart. Ze deelt deze met haar vriendjes en vriendinnetjes.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie