Nieuwe start Vijverconcerten

29 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,Ik ben een jaar geleden of acht, negen begonnen met de organisatie van de Vijverconcerten. Ik zag dat in Sienna. In een paar jaar tijd is het een leuke organisatie geworden. Waarmee we vijf keer per jaar een openluchtconcert organiseerden. Een aantal jaren is dat heel goed gegaan. Tot 2007. Toen zijn door het slechte weer vier van de vijf concerten niet doorgegaan. Ons motto was dan ook ‘plezier hebben in de voorbereiding’, als het concert dan doorgaat, is dat mooi meegenomen”, aldus de immer enthousiaste Van der Meulen, in het dagelijks leven Kamerheer van cultureel centrum De Kamers in Vathorst.

Organisatie zoekt nieuw bloed KATTENBROEK - Een trouwe schare bezoekers zal ze hebben gemist. De Vijverconcerten in het Amfitheater bij winkelcentrum Emiclaer. Sinds 2007 ligt de organisatie een beetje stil. Jan van der Meulen, initiatiefnemer van het eerste uur, is vast van plan hier weer verandering in te brengen.

door Christine Schut

Mede door het slechte weer in 2007 heeft een aantal organisatoren van het eerste uur de pijp aan maarten gegeven. ,,We waren toen een jaar of zeven bezig, op zich vaak een moment in een organisatie dat mensen wat anders gaan doen. Koos van Noppen stopte omdat hij naar de binnenstad verhuisde en Vera Vincken kon niet meer tegen alle afgelastingen. Bovendien kregen we toen van de gemeente te horen dat we niet aan de verwachtingen voldeden omdat er maar één concert was doorgegaan. Inmiddels hebben we een goed gesprek gehad met de gemeente en is dat uitgesproken. Toen bleven Ton Augustin, Ed Reus en ik met zijn drieën over”, gaat Van der Meulen verder.

De organisatie van de Vijverconcerten kwam even op een laag pitje te staan, niet in de laatste plaats omdat Van der Meulen druk was met de oprichting van De Kamers. ,,Het idee voor De Kamers is mede ontstaan door de afgelastingen van de Vijverconcerten. Ik wilde een dak boven mijn hoofd om ook bij slecht weer terecht te kunnen. In eerste instantie wilde ik De Kamers in Kattenbroek. Dat bleek niet mogelijk omdat Kattenbroek was vol gepland. In Vathorst zijn we met open armen ontvangen door het OBV. In mijn achterhoofd bleven altijd wel de Vijverconcerten zitten.”

Vorig jaar hebben de drie overgebleven organisatoren besloten een doorstart te maken met nieuwe mensen. ,,Met name jonge mensen zijn welkom.” In 2009 willen ze langzaam weer beginnen. Het eerste concert is op vrijdag 28 augustus, na afloop van het brugdiner op de brug over de vijver. ,,Mensen kunnen dan eten op de mooiste plek van Amersfoort en na afloop genieten van muziek. Het wordt een wereldmuziekachtig concert, een waardige afsluiting van de vakantie. Mensen kunnen zich opgeven via info@dekamers.nl.”

Als de financiën het toelaten, wordt in september een tweede concert gehouden. In ieder geval staat het kerstconcert vast op de laatste vrijdag voor kerst. Het Kattenbroekse koor On y Chante zal dat verzorgen. ,,De Vijverconcerten zijn weer actueel in deze tijd. Ze hebben iets verbindends tussen buurtbewoners. Ze zijn gratis toegankelijk en dat moet zo blijven, vind ik”, besluit Jan van der Meulen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie