De Vries Outlet vol A-merken

22 juli 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Iedereen kent De Vries Slaapcomfort in de Arnhemsestraat maar er is nu ook een De Vries Outlet in de Koesteeg. Hier verkoopt Jan de Vries onder andere zijn restant voorraad A-merken tegen bodemprijzen.

,,De naam outlet zet de consument eigenlijk op het verkeerde been”, vindt De Vries. ,,Het is geen outlet zoals sommige, een rommelig winkelpand met B-kwaliteit spullen uit Verweggistan, dat wil ik niet. Die je vaak zelf nog uit de doos moet trekken. Zo’n outlet heb ik duidelijk niet, bij ons moet je meer denken aan een factoryoutlet zoals die in Bataviastad staan. Wij verkopen dan ook alleen maar de pure A-merken. De artikelen in de winkel, komen of van De Vries Slaapcomfort en dan zijn het vaak restanten van voorgaande collecties of het zijn spullen zo van de leveranciers. Een hoop leveranciers maken eigenlijk standaard teveel voorraad. Wanneer ze dan weer een nieuwe collectie hebben, dan is er vaak geen plaats meer voor de oude. Die artikelen moeten ze dan kwijt. Toen ik net startte met de outlet moest ik zelf vaak bellen voor spullen, tegenwoordig bellen leveranciers mij.”

De Vries Outlet verkoopt bed- en badmode. Het pand is niet groot maar goedgevuld met kleurrijke waar. Op de tafels honderden dekbedovertrekken en keukentextiel, langs de muur badjassen in alle denkbare kleuren en maten, in de kasten stapels handdoeken van alle formaten. Tel daarbij nog de dekbedden, kussens, matrassen, strandlakens, saunadoeken en badmatten op en je hebt een totaalbeeld van de De Vries Outlet. Af en toe komen daar nog de extra seizoensartikelen bij zoals slaapzakken.

De Vries: ,,Alles wat je hier ziet is A-merk. Van de traditionele bed- en badmode van Van Dijck, Beddinghouse, Auping en Cinderella tot de hippere zoals Gant, Mc Gregor, Pip, Blond Amsterdam, Humberto en Benetton. A-merken geldt ook voor de dekbedden, zoals iedereen weet maken wij onze eigen dekbeddenlijn. Puur dons, dat kopen we zelf in en we maken er dekbedden van. Ik vind het fijn als ik de vulling persoonlijk kan zien en voelen dan weet ik ook wat ik mijn klanten verkoop. Het overgrote deel van die dekbedden ligt in de reguliere winkel, af en toe maken we speciaal een partij voor de outlet.”

Voor alle dekbedovertrekken, van eenpersoons tot lits-jumeaux geldt: twee halen één betalen. ,,Ik ben van de scherpe aanbiedingen”, aldus een tevreden De Vries. ,,Iedere maand heb ik trouwens een extra scherpe aanbieding. In juni was dat vijf stuks keukentextiel halen één betalen wat we in augustus doen? Tja, daarvoor moet je naar de winkel komen, dat vertel ik hier niet.”

u De Vries Outlet bed- en badmode, Koesteeg 16, www.devries-bedden.nl, 033-4633863

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie