Liza aangenaam verrast met clowntjestaart

15 juli 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De zevenjarige Liza Krootsma was helemaal verbaasd toen ze de vijfde clowntjestaart van Brood- en Banketbakkerij T. van der Meer in ontvangst mocht nemen. Liza zit op basisschool De Kameleon en moest ’s middags afzwemmen voor haar A-diploma. Haar moeder had gezegd dat ze niet te vroeg naar het zwembad mocht gaan, omdat er bezoek zou komen. Om half elf stonden er twee mensen voor haar op de stoep. Bekomen van de verbazing werd Liza omgetoverd tot clown zodat ze daarna trots met haar taart op de foto kon. Liza had meteen al een goede bestemming voor de taart: ,,Als ik m’n diploma heb gaan we die lekker opeten.”

Liza is op 5 september op tijd aanwezig bij de clowntjesrecordpoging, want ze heeft nu gehoord dat daar voor kinderen heel veel te doen zal zijn. ,,Vet dat Nickelodeon komt, ze doen daar hele leuke dingen weet ik, maar ook de andere dingen lijken me heel gaaf.” Haar moeder Sahana denkt dat schminken nog wel zal gaan, maar zelf kleren maken is wat moeilijker. Ze gaat kijken of ze tweedehands iets kan kopen. Misschien vrolijkt ze een T-shirt op met met allerlei kleurtjes en figuurtjes.

Op 5 september wordt behalve de clowntjesrecordpoging ook de Amersfoortse Buitenspeeldag gehouden. De SWA, de ACC en de Kdz!-foundation zijn die dag met tientallen vrijwilligers bezig om de kinderen een heerlijke sport- en speelmiddag te bezorgen. De buitenspeeldag en de clowntjesrecordpoging vinden plaats op de parkeerplaats bij de Eemlaan. Tussen 10.30 en 17.00 uur kunnen kinderen deelnemen aan activiteiten die gericht zijn op sport, cultuur en educatie.

Tot september wordt iedere week de unieke taart verloot onder de kinderen die zich hebben ingeschreven voor de clowntjesrecordpoging. Liza gaat daar zeker naar toe en roept iedereen op te komen. Kinderen van 7 tot 11 jaar kunnen zich nog inschrijven via www.clowntjesrecordpoging.nl. Daar staan ook de foto’s van de andere kinderen die tot nu toe een taart hebben gewonnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie