Brasserie Kroonenburg oase in de stad

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Het interieur van Royal Kroonenburg heeft pasgeleden een opfrisbeurt gehad. De muren hebben een frisse nieuwe kleur, de vloeren zijn vernieuwd. De brasserie gaat fris de zomer in. Dat doet zij niet alleen met een nieuw innerlijk maar ook met een zomermenu. Chef-kok Dennis de Vink steekt de handen flink uit de mouwen. Hij stelt wekelijks een afwisselend zomermenu samen. Royal Kroonenburg wordt liefdevol geleid door Maurice en Yvonne van der Linden.

Vijftien jaar bestaat Kroonenburg nu en Van der Linden is vanaf het prille begin bij de brasserie betrokken. ,,Ik heb, bij wijze van spreken, zelf alle lampen opgehangen’’, grapt hij. De kracht van het concept ligt volgens Van der Linden voor een groot deel in de uitstraling van zijn uitspanning. ,,We hebben een luxe uitstraling en toch kan je hier voor een schappelijke prijs uit eten. Wij hanteren namelijk één menuprijs. Ons geheim? Goed inkopen. Het maakt dus niet uit wat je eet, alles kost evenveel. Dat betekent geen scheve gezichten meer voor de persoon die altijd het duurste bestelt.” Een andere kracht van Kroonenburg is het feit dat de chef-kok alles zelf maakt. ,,Hier komt niets uit een pakje. We maken alles zelf, puur en vers. Dat proef je.’’

Achter zijn statige uiterlijk verbergt het pand van Kroonenburg een keur aan mogelijkheden. ,,Alles kan hier, van een familiediner tot een bruiloft, van een feest tot een bedrijfsuitje. We hebben binnen plaats voor honderd gasten en buiten voor nog eens zeventig. Bij een bruiloft van honderdvijftig genodigden is er ook nog plaats voor band en een dansvloer. Dat zie je aan de buitenkant niet van het pand af maar Kroonenburg is ook nog eens enorm licht van binnen, doordat er veel met glas is gewerkt. Voordeel van onze brasserie is bovendien dat we parkeergelegenheid op eigen terrein hebben, waar kom je dat nog tegen zo vlak bij de binnenstad.’’

De koks van Kroonenburg maken een recordaantal gerechten. ,,Onze gasten kunnen iedere dag opnieuw kiezen uit elf voorgerechten, elf hoofdgerechten en zes nagerechten. Voor speciale gelegenheden, feesten en partijen maken we graag een buffet op maat. Je ziet, wij draaien nergens onze hand voor om. In de zomer hebben daarbij nog het wekelijks wisselende zomermenu wat nog weer een tientje goedkoper is dan het reguliere driegangenmenu. Je betaalt dus maar 22,50 euro voor een prima menu. En in de zomer is het natuurlijk weer iedere woensdag onbeperkt gamba’s eten. Nee, wat Royal Kroonenburg betreft, hoef je helemaal niet naar het buitenland om heerlijk te genieten.’’

uBrasserie Royal Kroonenburg, Snouckaertlaan 30, 033-4613470

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie