Schoolhonkbal op hoog niveau

8 juli 2009 om 00:00 Nieuws

In werkelijk tropische temperaturen ging de vierde editie van dit gerenommeerde scholenhonkbaltoernooi rond de klok van negenen van start met een algemene warming up. Hierbij werden de spieren van de schooljeugd werden ‘losgegooid’, teneinde blessures in een vroeg stadium te voorkomen. In totaal gingen 24 teams uit de groepen 5, 6 en 7 van diverse basisscholen in een aantal poules aan de slag met maar een doel voor ogen: het bereiken van de finale.

Winst voor basisschool De Zonnewijzer AMERSFOORT - Zo’n driehonderd scholieren van de diverse basisscholen in Amersfoort hebben vrijdag 3 juli gestreden om de absolute eer en de zo felbegeerde wisselbeker van het vierde Scholenhonkbaltoernooi. In extreme heet weer is het na een dag zweten het team De Gangsters van basisschool De Zonnewijzer geworden dat de hoofdprijs in ontvangst mag nemen. Het toernooi is gehouden op sportpark Dorrestein, thuishaven van base- en softbalvereniging BSC Quick.

door Huub van Aerssen

Voorafgaand aan dit toernooi voor gemengde teams was de schooljeugd gedurende een aantal weken door trainers van BSC Quick getraind in de grondbeginselen van het honk - en softbal. Dat deze trainingen effect hadden, bleek wel tijdens het spelen van de finalerondes, waar een bijzonder hoog niveau werd behaald. Na een dag werpen (pitchen), vangen, lopen, catchen, homeruns en de nodige zweetdruppels, eindigden vier teams in de finalepoule, te weten twee teams van basisschool De Achtbaan en twee teams van basisschool De Zonnewijzer.

Deze vier teams waren absoluut aan elkaar gewaagd en streden hard voor ieder punt. Speltechnisch kende deze finale een hoog niveau, dat naast de deskundigen ook de meegekomen supporters, ouders en overige vrijwilligers aangenaam verraste. In een zinderende finale won het team De Gangsters van basisschool De Zonnewijzer, met slechts één punt verschil (5-4), nipt van het team Homerun van basisschool De Achtbaan, De spelers sleepten daarmee de felbegeerde wisselbeker in de wacht en de daarbij behorende onvergetelijke roem.

Een uitermate geslaagd toernooi, waar vanwege de extreem hoge temperaturen extra aandacht was voor het welzijn van de deelnemers. Waarbij de organisatie zich gesteund wist door een deskundige afvaardiging van het Rode Kruis die, buiten de behandeling van wat lichte blessures en warmteklachten, niet in actie hoefde te komen. Voor de vierde maal in successie was de organiserende vereniging BSC Quick er in geslaagd om een een dijk van een toernooi neer te zetten, waarbij vele enthousiaste kinderen kennis maakten met de mooie honk -en softbalsport. Gezien de jaarlijkse stijging van het aantal deelnemers zou het eerste lustrum volgend jaar weleens een record kunnen opleveren.

Softbalvrouwen delen punten

De softbalvrouwen van BSC Quick deelden afgelopen zondag de punten. In de thuiswedstrijd tegen UVV werd het eerste treffen met 1-5 verloren, maar ging de tweede wedstrijd met 6-5 naar de speelsters van BSC Quick.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie