‘Leer-jezelf-kennen onderzoek’

1 juli 2009 om 00:00 Nieuws

,,De geestelijke gezondheidszorg van vandaag is niet meer in staat een goede diagnose te stellen”, aldus Henkelman. ,,Uitval op scholen, werklozen die het niet lukt weer een baan te vinden, een groeiend aantal personen dat aan een verslaving lijdt. Allemaal tekenen van een tekortschietende hulpverlening.

AMERSFOORT - Met zijn website henres.nl wil Sjacko Henkelman de hulpverleners in Nederland wakker schudden. Op de site kan iedereen zijn of haar klachten over zorgverleners achterlaten én tegelijkertijd zichzelf beter leren kennen.

Om hulpverlenende instanties te helpen een betere diagnose te stellen ontwikkelde Henkelman het Leer-jezelf-kennen onderzoek. ,,Het invullen van de ongeveer tweehonderd vragen kost amper een halfuur. De antwoorden worden direct geanalyseerd en geeft antwoord op de vraag waar iemands problemen vandaan komen. Uit het onderzoek blijkt dat de bron van de persoonlijke belemmeringen vaak in het verleden ligt. In de eerste vijf levensjaren van de mens wordt het fundament van iemands persoonlijkheid gelegd. Alle karakterbepalende zaken zoals angst, onzekerheid en schuldgevoel ontstaan in die tijd. Door het Leer-jezelf-kennen onderzoek komen ieders persoonlijke belemmeringen naar boven. Als je eenmaal weet wat het probleem is dan kan je de behandeling ook direct afstemmen op dat probleem.”

Henkelman heeft zijn onderzoeksmethode aangeboden aan de zorginstanties. Zij hadden geen belangstelling daarom biedt hij de methode nu via zijn website aan. ,,Het niet omarmen van mijn onderzoeksmethode is echt een gemiste kans voor de zorg”, vindt hij zelf. ,,En het ergste is dat het bewijst dat de sector haar fouten dus nog steeds niet inziet. Daarom bied ikl de Leer-Jezelf-Kennentest gratis aan. Ik wil iedereen de kans geven zich te leren kennen om met deze nieuwe inzichten te werken aan een beter leven. Mensen die vaak al jarenlang tevergeefs in therapie zitten zullen eindelijk de antwoorden vinden waarnaar ze zo op zoek zijn.”

De afwijzing van de zorgverleners heeft Henkelman er bovendien toe doen besluiten zijn website open te stellen voor klachten. ,,Op mijn site kan iedereen zijn of haar problemen met zorgverleners kenbaar maken. Al hun reacties stuur ik door naar de betreffende instantie. Zo hoop ik de discussie tussen cliënten en hulpverleners op gang te brengen en de huidige zorgverlening wakker te schudden.”

u Wilt u het Leer-Jezelf-Kennen onderzoek doen of uw klacht melden ga dan naar: www. henres.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie