Honkballers nipt naar winst

1 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Het als zesde geplaatste Veendamse team mocht eigenlijk geen echte hindernis worden genoemd voor de nummer twee in de derde klasse BSC Quick. Na een snelle eerste inning waarin The Blokes niet tot scoren kwamen en Amersfoort daarentegen middels een prachtige honkslag de 1-0 binnenliep, leek de toon in de beginfase van de wedstrijd te zijn gezet. Toen ook in de tweede inning Veendam wederom de slagbeurt niet kon omzetten in punten (goed pitcherswerk) en Quick met bij vlagen honkbal van grote klasse de voorsprong kon uitbreiden naar 5-0 was er geen vuiltje meer aan de lucht en leek de wedstrijd eigenlijk al te zijn gelopen. Maar dat sportwetten vaak anders in elkaar zitten bleek ook nu wel in de innings die volgden. Na een snelle derde inning, waarin door beide teams niet werd gescoord, was het de vierde inning waarin Veendam de eerste punten op het bord wist te zetten en de hatelijk nul kon ombuigen in een 5-2 achterstand. Het wervelende spel van de thuisploeg begon wat af te nemen en The Blokes kwamen beter in het ritme. Na een scoreloze zesde inning en een zevende inning waarin door Quick slechts een keer de thuisplaat werd gepasseerd, sloeg Veendam in de achtste inning toe en en kwam terug tot 6-5 waarbij het aan sterk veldspel van de thuisploeg was te danken dat een achterstand kon worden voorkomen. Na van de schrik te zijn bekomen kon Amersfoort in de gelijkmakende slagbeurt met veel pijn en moeite de voorsprong weliswaar uitbreiden naar 8-5, maar was de strijd nog geenszins gestreden. Maar tot grote vreugde van alles en iedereen die de ploeg van Edward Spanner een goed hart toedroeg, slaagde Veendam er in de laatste slagbeurt van de negende inning niet meer in om nog iets aan de achterstand te veranderen, waardoor Quick door het oog van de naald kroop en twee punten kon bijschrijven. Een allesbehalve eenvoudige middag voor de thuisploeg die er bij aanvang eigenlijk zo onschuldig uitzag.

AMERSFOORT - Het eerste honkbalteam van BSC Quick ontsnapte afgelopen zondag maar ternauwernood aan verlies in de thuiswedstrijd tegen The Blokes uit Veendam. Pas in negende en laatste inning kon het team van coach Edward Spanner de zege veilig stellen en won maar nipt met 8-5.

door Huub van Aerssen

Scholen honkbaltoernooi

BSC Quick organiseert op vrijdag 3 juli voor de vierde maal het Scholen Honkbaltoernooi op sportpark Dorrestein. In totaal 24 teams van de diverse basisscholen uit Amersfoort strijden daarbij de gehele dag van 09.00 tot 16.00 uur om de felbegeerde beker. De ochtend start met een gezamenlijke warming up waaraan zo’n 300 kinderen deelnemen. Rond 15.00 uur zijn de finalepartijen en is aansluitend de prijsuitreiking.

Voorafgaand aan dit toernooi is door Quick trainsters les gegeven op de diverse basisscholen, waarbij de beginselen van deze mooie sport werden onderwezen.

De ervaring uit voorgaande jaren leerde dat de kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 daarmee in staat zijn om een leuke wedstrijd te kunnen spelen.

Het toernooi zal ook worden bezocht door een aantal gemeenteraadsleden alsmede een tweetal wethouders.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie