Saucony Halve van Hoogland

1 juli 2009 om 00:00 Nieuws

Ter voorbereiding op de Halve van Hoogland organiseren Atletiekvereniging ALTIS en hardloop speciaalzaak Run2Day voorbereidende clinics, met name bedoeld voor beginnende en licht gevorderde lopers. De clinics vinden plaats op zaterdagochtend van 09.00 uur tot 10,45 uur. Gestart wordt vanuit het ALTIS clubhuis bij de atletiekbaan Schothorst aan de Schothorsterlaan en de clinics zijn afgelopen weekend van start gegaan. Voor slechts € 35 krijg je ondermeer: zes clinics onder leiding van gekwalificeerde trainers; gratis koffie of thee na iedere training in het ALTIS clubhuis; een Saucony running shirt; een trainingsschema met praktische tips en informatie; professionele voorlichting over kleding, schoenen, voeding etcetera; gratis deelname aan de Saucony Halve van Hoogland; gezamenlijke warming up op zondag 20 september; een maand gratis meetrainen bij ALTIS.

AMERSFOORT - Op zondag 20 september zal de 31e editie van de Saucony Halve van Hoogland plaatsvinden en is het voor de organisatie een absolute uitdaging om het record aantal deelnemers van 1700 in 2008 dit jaar te overtreffen. Het programma bestaat zoals voorgaande jaren uit de kidsrun, een 5 en een 10 km en natuurlijk de halve marathon. Ook dit jaar vindt de Saucony Halve van Hoogland weer plaats tijdens het gezellige Dorpsfeest Hoogland dat van 17 t/m 20 september zal worden georganiseerd.

door Huub van Aerssen

Programma

Het programma bestaat zoals reeds aangegeven uit de kidsrun, de 5 en 10 km wedstrijd en prestatieloop en de halve marathon als wedstrijd en prestatieloop. Starttijden: 10.45 uur warming up kidsrun; 11.00 uur: aanvang kidsrun; 12.45 uur 5 km prestatieloop; 12.50 uur: 10 km wedstrijd en presentatieloop; 12.55 uur: halve marathon wedstrijd en prestatieloop.

Er kan online worden ingeschreven t/m donderdag 17 september 24.00 uur. Na-inschrijving en het ophalen van het startnummer kan op zaterdag 19 september tussen 14.00 uur en 16.00 uur in het clubhuis van ALTIS of op zondag 20 september tussen 10.00 uur -12.00 uur bij het inschrijfbureau op het feestterrein van het Dorpsfeest Hoogland.

Deelnemersvoordeel

Iedereen die voor 20 september een paar Saucony hardloopschoenen koopt bij Run2Day in Amersfoort, krijgt een gratis startnummer voor de 5, 10 km of de halve marathon. Op vertoon van het startnummer krijgen de deelnemers vanaf maandag 21 september tot en met woensdag 30 september aanstaande 10% korting op sportschoenen en sportkleding bij Run2Day in Amersfoort.

Vernieuwd parcours

De Saucony Halve van Hoogland, inmiddels uitgegroeid tot een evenement van formaat, was in 2008 de aanleiding voor de organisatie om het parcours grondig te herzien. De halve marathon voert de lopers door het prachtige buitengebied van Hoogland West.

De 5 km is volledig gepositioneerd rond het Stadspark Schothorst en de 10 km kent dit jaar ook een vernieuwd parcours. Voor meer informatie met betrekking tot dit geweldige loopevenement zie www.halvevanhoogland.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie