Randenbroek krijgt facelift

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Koos Koolstra, directeur van de Alliantie, en wethouder Jelle Hekman presenteerden dinsdag vol trots het plan. De flats aan de Berliozstraat en de Weberstraat zullen gesloopt worden. Ze zijn klein, vochtig, schimmelig en sociaal onveilig. Op die plekken en in het parkgebied tussen de Haydnstraat en de Zwarteweg worden huizen gebouwd. De definitieve plannen zijn nog niet bekend, maar het zullen er ongeveer 300 worden.

Bewoners zeer tevreden met bouwplannen AMERSFOORT - Woningcorporatie de Alliantie Eemvallei gaat ongeveer 300 nieuwe woningen bouwen in Randenbroek-Zuid. Er zullen 250 woningen gesloopt worden.

De wijk Randenbroek is zeer gemêleerd. Het nieuwe woningaanbod zal daarbij aansluiten. Dertig procent van de huizen valt in de categorie sociale woningbouw. Het is de bedoeling dat deze huizen snel gebouwd zullen worden. De mensen die in de sloopflats wonen kunnen dan hun nieuwe woningen snel betrekken. Ze krijgen een urgentieverklaring om een nieuwe plek te vinden. De Alliantie zal verhuiskosten vergoeden.

Met de bewoners van Randenbroek is uitvoerig gesproken over de uitbreiding van de wijk. Bewoners vertelden dinsdag dat het overleg in goede sfeer verlopen was. Ook vonden ze dat de Alliantie goed geluisterd had naar hun wensen en opmerkingen. Zo wilde de stedebouwkundige een flat van acht hoog als landmark aan de Randenbroekerweg neerzetten. Vanwege bezwaren van inwoners is dat gebouw op een veel minder zichtbare plek neergezet. Voor de Randenbroekers is het belangrijk dat de wijk groen blijft. In het nieuwe plan blijft dat gewaarborgd. Er blijven voldoende wandelroutes door het groen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie