Koot & Be Present: websites als omzetmachines

24 juni 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Communicatieburo Koot & Be Present is een onbekende parel in Amersfoort. Oprichters Ruud Koot en Jan Massier verdienen hun boterham met dienstverlening op het gebied van communicatie: van strategie tot creatieve teksten en in toenemende mate met internetmarketing, waar bedrijven volgens hen vaak geld laten liggen.

,,Mits goed ingezet kan een website de beste verkoper van een bedrijf worden”, stellen de oprichters.

Massier en Koot hebben als marketing- en communicatiemanager hun sporen verdiend bij grote ICT-dienstverleners als CMG (tegenwoordig Logica), Capgemini en Getronics. ,,Daardoor weten we als geen ander hoe lastig het juist voor deze branche is om complexe materie om te zetten naar begrijpelijke taal”, vertelt Massier: ,,Overigens staan we niet alleen voor de ICT organisaties opgesteld. We slaan net zo gemakkelijk een brug naar een andere sectoren en hebben klanten uit diverse segmenten.”

Webcommunicatie is in opmars, maar veel websites zijn niet meer dan een digitaal uithangbord van een onderneming. ,,En dat is onbegrijpelijk want je kunt met een goede website echt je omzet vergroten tegen lage kosten”, stelt Koot. ,,Maar dan je moet er wel bewust mee omgaan. Een goede website genereert meetbare business. Met de juiste tools weet je niet alleen hoeveel unieke bezoekers je trekt, maar ook wat ze precies doen.” Koot en be Present is gespecialiseerd in het bouwen, vernieuwen en up-to-date houden van websites. ,,Het is een kwestie van discipline en kennis van de werking van internet. Veel bedrijven komen daar eenvoudig niet aan toe, met als gevolg verouderde teksten en een slordige website. Op basis van een zgn. Service Level Agreement (SLA) nemen wij de zorgen voor de website volledig uit handen. We schrijven en redigeren teksten, controleren elke maand alle webpagina’s op actualiteit en fouten, optimaliseren de vindbaarheid in Google en maken elke maand of kwartaal een rapport voor de klant met een bezoekersanalyse en aanbevelingen. Kortom: Wij zorgen ervoor dat de website van een onderneming doet waarvoor hij bedoeld is: klanten trekken en verkopen.”

De opmars van de website betekent niet dat andere vormen van communicatie helemaal nutteloos zijn. Massier: ,,Integendeel. We leven in een complexe wereld met veel communicatiekanalen. Daarom worden we ook gevraagd voor een compleet communicatiebeleidsadvies. Samen met de onderneming dokteren we dan een strategie uit die de boodschap zo dicht mogelijk tussen de ogen van doelgroep brengt.”

Koot & Be Present

Kleine Haag 21

3811 HE Amersfoort

033-465 5414/office@kootenbe.nl

www.kootenbe.nll

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie