Keistad bedwingt Alpenreus

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Met in totaal zo’n zestien man (teamleden en supporters) vertrok het gezelschap recentelijk naar Frankrijk om op 4 juni jongstleden te gaan beginnen aan de beklimming van de Alpe d’Huez die minimaal zes keer (Alpe d’Huzes) moest worden bedwongen om te voldoen aan de doelstelling van dit evenement, waaraan naast genoemd team “Naar Boven” nog zo’n 5000 andere kanjers deelnamen in zowel groepsverband als op individuele basis. De dagen voor de officiele beklimming werd er getraind op onder andere de Col de Ornon, de Croix de Fer en de Alpe D’Huez zelf.

Team “Naar Boven” op Alpe D’Huez AMERSFOORT - Het team “Naar Boven” bestaande uit de Dennis Veenendaal, Lars Roos, Arjan Roos, Frans Reijnhout, Vincent Vis en zus Vanessa Vis, zijn er recentelijk in geslaagd om meerdere malen per racefiets de gevreesde Alpe d’Huez te beklimmen, waarbij meer dan € 17.000 werd binnengehaald voor het onderzoeksfonds KWF Kankerbestrijding. Een prestatie van formaat voor een team dat in betrekkelijk korte tijd de benodigde trainingskilometers in de benen moest persen.

door Huub van Aerssen

Na behandeling van de uit Nederland meegebrachte lichte blessures door een van de vele meegereisde medische teams was het team klaar voor de ultieme prestatie. In de aanloop naar de daadwerkelijke uitvoering werden er door het Team “Naar Boven” nog diverse informatieavonden bezocht, waar nog eens extra de grote waarde van dit evenement werd benadrukt en waarbij alle hoofden nog maar een gedachte kenden en dat was “gaan!”. Tijdens een van die bijeenkomsten werd tevens aangegeven dat er in totaal zo’n slordige €5.000.000 bijeen was gesprokkeld ten behoeve van het onderzoeksfonds Kankerbestrijding. Met nog zo’n 1250 andere fietsers begon het mannelijk deel van Team “Naar Boven” in de vroege ochtenduren (rond de klok van vijven)aan de eerste beklimming onder het motto van de organisatie “Opgeven is geen optie”. Met een temperatuur die naarmate de dag vorderde opliep naar zo’n 34 graden een helse klus, die echter werd verzacht door de vele aanmoedigingen van supporters en familieleden die hartstochtelijk de teamleden aanmoedigden en aanspoorden tot nog meer inzet. De enige vrouwelijke deelneemster in dit Keistad team (Vanessa Vis), die enige tijd later aan haar missie begon, presteerde het uiteindelijk om nagenoeg ongetraind twee maal deze reus te bedwingen, wat als een prestatie van formaat mocht worden genoemd.

Frans Reijnhout presteerde het om om met een overbelaste knie en het later in training gaan dan de andere teamleden toch nog vier keer te berg te beklimmen. Ook Lars Roos kwam tot dat aantal maar daarna vertelde zijn lichaam hem dat het over en uit was. Ook bij hem bleek de knie de boosdoener. Arjan Roos en Dennis Veenendaal beklommen de Alpe D’Huez zes keer en kregen daarvoor een eervolle vermelding in het “Kanjerregister”. Dat van teamcaptain Vincent Vis, met vele duizenden trainingskilometers in de benen, wat meer mocht worden verwacht was duidelijk. Hij voldeed dan ook aan alle verwachtingen en reed zeven! keer naar boven.

Voor het team “Naar Boven” een zware en emotionele dag die uitblonk in zowel de individuele als de teamprestatie en die zeker de komende jaren een vervolg zal krijgen. Een topprestatie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie