Keurslagerij De Bruin let op dierenwelzijn

17 juni 2009 om 00:00 Nieuws

De De Bruins staan op kwaliteit. ,,Het is dat we keurslager zijn maar voor hetzelfde geld waren we de groene weg opgegaan”, aldus Jeroen: ,,Onze producten zijn op een haar na biologisch. Mijn vader kiest iedere week bij onze vaste Veluwse mesterij een koe uit. Die koeien hebben dan wel niet het predicaat biologisch maar dat is enkel omdat de boer geen trek heeft in de administratieve rompslomp. De koeien hebben een goed leven en krijgen goed voer. Wij zijn een serieus bedrijf en dus letten we erg op dierenwelzijn. Wanneer een goed leven heeft gehad dan proef je dat in de pan.”

KRUISKAMP- Keurslagerij De Bruin is een oude bekende. Dit jaar viert de familie De Bruin haar vijftigjarig jubileum. Op 10 mei 1959 openden Jan en Ria de Bruin de slagerij aan het Neptunusplein. Ze werken nog iedere dag volop mee, bijgestaan door de tweede generatie. Zonen Jeroen, Fred en Patrick hebben net als hun ouders slagersbloed.

Het kiezen van een eigen koe is redelijk uniek in de hedendaagse slagerswereld. Maar De Bruin doet dat niet zonder reden. ,,Het uitbenen, uitsnijden, we doen het allemaal zelf, je werkt met je eigen product. De worsten, de hammen, het vlees, je weet waar het vandaan komt. Je weet wat je verkoopt en wat je de klant voorzet. Onze gezinnen eten er zelf ook van, het zijn goede spullen een eerlijk stuk vlees.”

Als echte keurslager heeft ook de familie De Bruin zo haar specialiteiten. Jeroen: ,,Onze mooiste producten zijn onze hammen. We maken hier een boerenachterham, die is perfect. Een puur ambachtelijke ham zonder een enkele toevoeging. Op een goede tweede plaats staat onze rookworst en dan niet te vergeten onze filet American en onze paardenworst, stuk voor stuk meesterstukken. Het meeste ‘lollige’ product is onze meterworst. Daar heb ik echt schik in als ik die lange jongens sta te maken. Het idee komt van een andere slagerij, toen die verdween, vroegen de klanten er hier om. Zo’n meter worst is leuk om te geven, een typisch Amersfoorts cadeau.”

De zomer is in aantocht. De keurslager is voorbereid op het BBQ-seizoen. ,,Als keurslager proberen we net iets anders te bieden voor op de barbecue”, vertelt Jeroen, ,,dan heb ik het over onze specialiteiten. Zoals de Haas op Stok, gemaakt van een prima varkenshaas, dat is nog eens wat anders dan een satéstokje. En dan de beef saté, de entrecote en de ribeyes allemaal van een prima kwaliteit en dat verschil dat proef je.”

Keurslagerij De Bruin

Neptunusplein 44

033 47 20 406

www.debruin.keurslager.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie