Buy Bio streelt de papillen

10 juni 2009 om 00:00 Nieuws

,,Voor het eigen lichamelijk welzijn maar zeker ook voor het welzijn van de wereld. Ik zie het aan de klanten van de Buy Bio winkels. De klantenkring verandert, zakenmannen, senioren, jongeren, moeders met kinderen, noem het maar op, ze kopen tegenwoordig allemaal biologisch. Kortom de Nederlander leeft steeds bewuster. De meeste biologische winkels hebben hun stoffige imago voorgoed afgeworpen. Als ik de biologische winkels hier in Amersfoort bekijk, dan zie ik mooie moderne supermarkten met een groot assortiment waar je voor al de dagelijkse boodschappen terecht kunt.”

AMERSFOORT - Duurzaamheid en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen, zijn begrippen die steeds belangrijker worden in de maatschappij. Een van de dingen die daarbij hoort is biologisch geproduceerde voeding. Gert Koelewijn, eigenaar van de twee Buy Bio supermarkten, weet daar alles van. ,,Biologisch is het geitenwollensokken-stadium voorgoed voorbij”, aldus Koelewijn: ,,Steeds meer consumenten zien het belang van biologisch geproduceerde voedingsmiddelen in.”

Biologisch geproduceerde voeding is gezond, Koelewijn heeft dat zelf ondervonden. ,,Ik doe dit werk nu twee jaar, hiervoor zat ik in de gezondheidszorg. Op een gegeven moment heb ik de knop omgezet en ben volledig biologisch gaan eten. Dat gaf wel even een knal in mijn lichaam. Door het ontgiftingsproces voelde ik me in eerste instantie helemaal niet lekker. Ga maar na, door het eten van niet-biologisch geproduceerde voeding heb je eigenlijk jarenlang residuen van bestrijdingsmiddelen in je lichaam opgebouwd. Al dat gif, dat moet er eerst allemaal uit. Als je dat beseft, wordt je een ware bio-fan. Ik kan me die moeders die voor hun kinderen alleen maar biologische voeding kopen dan ook heel goed voorstellen. Jammer is alleen dat ze voor zichzelf nog wel naar de reguliere supermarkt gaan.”

De onovertroffen smaak van de biologische groenten en fruit is een ander groot voordeel volgens Koelewijn. ,,Echt, je proeft het verschil duidelijk. Als je eenmaal een biologische geproduceerde aardbei hebt gegeten dan wil je nooit meer anders. Ik ben zelf een enorme lekkerbek en als ik de aardbeien uit mijn winkel proef, dan krijg ik onmiddellijk een flashback naar mijn jeugd, naar de vruchten uit de tuin van grootmoeder. Ook het biologische brood is smaakvoller. Als je weet dat een regulier tarwebrood voor maar 28% uit volkoren meel aangevuld met witmeel bestaat en een biologisch tarwebrood voor de volle 100% uit volkorenmeel, dan hoef ik je niet vertellen welk brood het lekkerst.”

u BuyBio, Leusderweg 206, 033 448 00 81, info@buybio.nl en Bloemendalsestraat 19, 033 470 19 61, Graanamf@zonnet.nl, www.buybio.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie