MIA opent kunstgrasvelden

10 juni 2009 om 00:00 Nieuws

In de toespraken van de voorzitter, wethouder en directeur werd benadrukt dat MIA in de afgelopen tijd gegroeid is tot een goede en gezonde vereniging met een goede sfeer. Ook de vele verschillende doelgroepen die MIA aan zich bindt (korfballers, trimmers en tennissers van jong tot oud en is de accommodatie op de doordeweekse dagen in gebruik voor de kinderopvang van SKON), zorgen er voor dat MIA ook de komende jaren kan worden beschouwd als een vereniging met veel perspectief. Met de opening van de accommodatie heeft MIA voor de veldcompetitie korfbalfaciliteiten gekregen waarmee het jaren vooruit kan. En door een prettige samenwerking met de gemeente, ASF en SRO is de vernieuwde accommodatie op korte termijn gerealiseerd. Tussen de wedstrijden door (MIA speelde de laatste competitiewedstrijden), werd afgelopen zaterdag met één druk op de knop een muur van ballonnen kapot geknald en werden confettistroken de lucht in geschoten. Vervolgens werden op aangeven van het jongste lid van MIA, Jelle van den Brink, door de jongste jeugd ballonnen opgelaten. Daarna kon de jeugd meedoen aan verschillende activiteiten. ‘s Avonds was er een barbecue met aansluitend een feestavond waarin de kampioenen van dit seizoen werden gehuldigd (F1, E3,D1,B1 en MIA 4).

Korfbal vereniging krijgt nieuw uiterlijk AMERSFOORT - Keistad is een vernieuwde sportaccommodatie rijker. In het kader van het gemeenschappelijk beleid om wachtlijsten bij sportclubs te verkorten, heeft korfbalvereniging MIA de beschikking gekregen over een nieuw kunstgrasveld en is het bestaande kunstgrasveld gerenoveerd. De nieuwe velden kunnen intensiever gebruikt worden, waardoor MIA weer mogelijkheden heeft gekregen om te kunnen groeien. Inmiddels telt de club 8 seniorenteams en 21 jeugdteams. Zaterdag werd de accommodatie officieel en spectaculair geopend door sportwethouder Arriën Kruyt en directeur SRO, Leo Steyn.

door Huub van Aerssen

Het seizoen is voor MIA nog niet voorbij. MIA 1 slaagde er afgelopen zaterdag niet in om zich veilig te spelen en zal aanstaande zaterdag een beslissingswedstrijd moeten spelen tegen Blauw Zwart uit Wierden op neutraal terrein om zich te handhaven in de tweede klasse. MIA B1 speelt aanstaande zaterdag de halve finale voor het kampioenschap van Nederland. De rest van de vereniging is uitgespeeld en uitgetraind.

Op de donderdagavond zal de nieuwe accommodatie gedurende de zomermaanden geopend zijn. Voor nieuwe jeugd(leden) is er in diverse teams nog ruimte. Voor senioren leden is daarbij ook de mogelijkheid voor midweekkorfbal, waarbij competitiewedstrijden op de doordeweekse avonden worden gespeeld.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie