Gezocht: 750 kleurrijke clowntjes

10 juni 2009 om 00:00 Nieuws

Vrijwilligers schilderen een grote zeven, vijf en nul op het plein, het getal 750. Waarom? Zij verwachten meer dan 750 kinderclowntjes afkomstig uit alle wijken van Amersfoort. Kinderen kunnen genieten op de buitenspeeldag en rond 12.00 uur de recordpoging waarmaken! De kinderen zingen tijdens de recordpoging het lied Feest! van Thijs Borsten. Vanuit een hoogwerker wordt een groepsfoto gemaakt. Ieder deelnemend clowntje krijgt als herinnering een foto én de cd met het lied Feest!. Foto en cd zijn op zondag 13 september af te halen op Clowntjeshof op de Hof. Na de recordpoging gaat het kinderfeest gewoon door met spel, plezier, muziek en lekkers! Welk nummer clowntje word jij? Kom en doe mee! Schrijf je in via: www.clowntjesrecordpoging.nl.

Recordpoging hoogtepunt buitenspeeldag AMERSFOORT - Op zaterdag 5 september is een buitenspeeldag met als hoogtepunt de clowntjesrecordpoging. De uitdaging: met meer dan 750 clowntjes tegelijkertijd aanwezig zijn op het Eemplein en daarmee in het Guinness Book of Records komen.

De buitenspeeldag met de recordpoging is de afsluiting van Feest van ontmoeting. Kinderen van basisscholen en buitenkasten, jongeren uit het voortgezet onderwijs en bewoners van zorginstellingen vieren in het jubileumjaar samen feest. Ze ontmoeten elkaar tijdens Feest van ontmoeting. Kinderen zingen, maken cadeautjes, schminken elkaar en spelen het spel van de clown. Daarna gaan ze op verjaardagsvisite bij ouderen. Hierbij worden ook bewoners van de gesloten afdelingen niet vergeten. Samen met clown Blommetje van Stichting miMakkus vieren ook zij het feest mee. De bewoners genieten van het bezoek van de kinderen en de traktaties die zijn gemaakt in de chocoladeworkshop.

uMeer informatie op: www.amersfoort750.nl

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie