Circus in Park Randenbroek

3 juni 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Jongleren, fietsen met de éénwieler, lopen op de grote bal en acrobatieken tussen de bomen; het kan allemaal zondagmiddag 9 juni van 13.00 tot 17.00uur op de Dag van het Park. Deze landelijke Dag van het Park is een initiatief van de ANWB en wordt dit jaar voor de vijfdee keer georganiseerd in zo’n 60 gemeenten in Nederland. Amersfoort haakt hierop in met activiteiten in vijf parken.

door Hans Duijvensz

In Park Randenbroek wordt zondagmiddag een flinke circustent neergezet waar zowel voorstellingen alsook workshops plaatsvinden. Bij mooi weer is er om en rond de circustent gelegenheid allerlei kunsten uit te proberen. Deelname aan de workshops is gratis en om 14.00 en 16.00 geeft een selectie van Circus Amersfoort een voorstelling.

Docent circustechnieken van Circus Amersfoort Ronald Barendregt is enthousiast over de Dag van het Park: ,,Het is een prachtige gelegenheid om voor zowel jong en oud te oefenen en experimenteren met allerhande circustechnieken. Als het weer mee zit gaan we lekker buiten aan de slag met loopbal, koord en de éénwielers; binnen in de tent geven we met een selectie van zo’n 15 kinderen twee voorstellingen van een half uur die voor een ieder gratis te bezoeken zijn. De workshops laten een goed beeld zien wat elk van onze 4 groepen zoal doet; er zijn zowel workshops van de jongere kinderen alsook van de tieners. En speciaal voor deze dag zal er een ouder-kind acrobatiek workshop komen; kinderen van 6-8jaar kunnen dan samen met een ouder langskomen om onder begeleiding van oudere tieners en docenten te acrobatieken.”

Ronald is positief gestemd over het huidige leerlingenaantal: ,,We hebben nu bij Circus Amersfoort zo’n 130 leden en bij de jongere kinderen zelfs een wachtlijst. De jongere kinderen zijn opgesplitst in drie groepen en er is ook nog een tienergroep van 13+. Voor elke leeftijd zijn er specifieke oefeningen die we wekelijks oefenen in de sporthal bij de ijsbaan en zondagmiddag is een goede mogelijkheid om eens te gaan kijken welke circus- en acrobatiek technieken we gebruiken. Bij Circus Amersfoort komen alle circus attributen, behalve dieren, als koord, trapeze, loopballen. jongleerspul, touw en éénwielfietsen aan bod. De Dag van het Park zal een goed beeld geven van wat we zoal in de sporthal doen. Het is zondagmiddag hopelijk goed weer zodat het een grote, gezellige bedoening in en rondom de tent wordt. Wanneer kinderen zich willen opgeven voor Circus Amersfoort kan dat ook via de website en verder zijn er in park Randenbroek ook docenten die klaar staan voor vragen.”

De landelijke Dag van het Park vindt in Amersfoort op zondag 7 juni plaats en is bedoeld om parken in het zonnetje te zetten. In Amersfoort zijn er in Park Randenbroek, het Waterwingebied, Birkhoven en het Brouwersplantsoen allerhande recreatieve en culturele activiteiten.

uVoor meer informatie zie de website www.amersfoort.nl/dagvanhetpark.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie