Nieuwland promoveert, CJVV degradeert

31 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Nieuwland is de hoogst spelende zaterdagclub in Amersfoort geworden. De ploeg promoveerde zaterdag naar de tweede klasse dankzij de winst (2-1) in de finale van de nacompetitie op plaatsgenoot CJVV, tot dit weekend de beste lokale vertegenwoordiger in de zaterdagcompetitie.

Drie strafschoppen in de verlenging brachten op het neutrale veld van VOP de beslissing in het voordeel van de formatie uit Amersfoort Noord. De zeker 1000 aanwezige toeschouwers zorgden op sportpark Olympia voor een entourage die de stad op voetbalgebied al jaren niet meer gewend is, met uitzondering van kampioen Hoogland. De club uit het voormalige dorp zorgde in het nu afgelopen seizoen met het nu gepromoveerde Nieuwland voor het enige lokale voetbalfeest.

Na een heel matige wedstrijd met weinig hoogtepunten en een 0-0 als eindstand opende Nieuwland in het eerste deel van de verlenging de score. Na een ongelukkig handsbal van Jeroen van 't End mocht Rob Geertsma vanaf elf meter aanleggen: 1-0.

De gelijkmaker viel na het wisselen van helft. Wilfred Rietveld benutte de tweede strafschop: 1-1. Scheidsrechter Evers wees daarna opnieuw naar de stip, dit keer voor een overtreding tegen invaller Valentijn Rijnbeek. De toegekende penaly vormde voor Joel Brandsen geen probleem: 2-1. Niet lang daarna brak onder spelers, begeleiders en supporters van Nieuwland een groot feest uit dat later in het eigen clubhuis werd voortgezet.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie