Scholieren in ban van eindexamens

20 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Egbert Boerma is rector van het Corderius College. Op deze school doen ongeveer driehonderd leerlingen eindexamen mavo, havo of vwo. ,,Tot nu toe verloopt alles goed. Nederlands zit er voor alle afdelingen op. Over het algemeen waren de opgaven goed te maken. Ze sloten ook goed aan bij de stof die onze leerlingen hebben geleerd.” Op het Corderius dit jaar geen grote (gym)zalen vol met scholieren die in lange rijen hun examens maken. ,,Wij nemen de examens dit jaar voor het eerst af in gewone schoollokalen. We hebben daarvoor het pand van de onderbouw aan de Sweelinckstraat vrijgemaakt. Over het algemeen geeft dat minder stress en minder overlast zoals het rinkelen van een schoolbel.”

In Amersfoort stress voor 2200 kandidaten AMERSFOORT - Voor veel Amersfoortse scholieren en hun familie en vrienden zijn het spannende tijden. De eindexamens zijn maandag begonnen. Op de Amersfoortse scholen doen deze periode ongeveer 2200 leerlingen eindexamen. Tot nu toe lijken de examens, op een enkele vervelende vraag na, goed te verlopen. door Christine Schut

Eva Sluyter (16) doet eindexamen VMBO-T op scholengemeenschap De Amersfoortse Berg. ,,De examens zijn voor mij maandag begonnen met handvaardigheid. Dat ging wel goed, maar het waren wel vreemde vragen over rare onderwerpen. Het ging over eten en kopjes en schotels. Daar hebben we niet zoveel over geleerd. Dinsdag had ik Nederlands, dat ging ook wel goed. Maar je moest veel lezen en schrijven. Ik had maar net genoeg tijd. En ik ben meestal snel klaar met tentamens, ik heb dan ook van vriendinnen gehoord dat ze niet op tijd klaar waren.” Verder krijgt Eva de komende twee weken nog examens wiskunde, economie, biologie en Engels te doen. De examenperiode zit er voor haar op dinsdag 2 juni op. Ze heeft leuke toekomstplannen. ,,Als ik slaag, ga ik naar Arnhem om de opleiding allround event management te doen. Het liefst zou ik kunstenaar worden, maar daarvoor bestaat geen opleiding op MBO-niveau.”

Woensdag 17 juni zijn de resultaten van de eindexamens bekend en weten de kandidaten of ze geslaagd zijn of niet. Wie een herkansing heeft, moet dinsdag 23 juni opnieuw aan de bak. Een week later zijn daarvan de resultaten bekend.

Op het Corderius College wachten ze met de diploma-uitreikingen tot begin juli, wanneer de uitslagen van de herkansingen bekend zijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie