Nieuwland en Posthoorn ronde verder

16 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Zonder al te grote inspanningen te hebben moeten leveren, heeft Nieuwland de eerste horde genomen op weg naar de tweede klasse. Ook in de return hadden de Amersfoorters zaterdag weinig problemen met DHSC. Na de 1-2 winst, vorige week zaterdag in Utrecht, was het doelpuntenverschil dit keer groter: 3-0.

In de 36e minuut scoorde Marlon Gouverneur op sportpark Nieuwland de openingstreffer. Nummer twee kwam na rust ook op zijn naam, waarna Joel Brandsen de eindstand op 3-0 bepaalde.

Woudenberg is de tweede hindernis die de formatie van trainer Bert de Vries uit de weg moet ruimen om de finale van de nacompetitie te kunnen bereiken. De Woudenbergers rekenden in twee duels af met het Huizense AH'78. Het eerste duel tussen Nieuwland en Woudenberg wordt komende donderdag (Hemelvaartsdag) in Amersfoort afgewerkt (18.00 uur), de return volgt twee dagen later in Woudenberg.

De Posthoorn overleefde de eerste ronde ook. De Amersfoorters hadden in Weesp tegen de club van die naam wel strafschoppen nodig om de tweede ronde te bereiken. Na de 4-4 in de eerste ontmoeting eindigde de return in 1-1 waardoor strafschoppen noodzakelijk waren.

Doelman Rini Polhout werd de gevierde man. Hij stopte twee strafschoppen. De Amersfoorters hadden aan vier benutte strafschoppen genoeg (1-4) voor een tweekamp met Kockengen, de volgende tegenstander van de formatie van trainer Stefan van Amerongen. Kockengen won twee keer van Lopik. Op Hemelvaartsdag wordt het eerste treffen in Kockengen afgewerkt, de return volgt twee dagen later in Amersfoort.