Koploper te sterk voor honkballers Quick

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Uit de uitslag (3-12) van het vierde competitieduel bleek dat de gepromoveerde Amersfoorters niet al te grote verwachtingen van het seizoen moeten hebben. Meer dan een plaats in de middenmoot van 3A lijkt er voorlopig voor de Dorrestein-bewoners niet in te zitten.

AMERSFOORT - De honkballers van BSC Quick presteren tot nu toe wisselvallig. Na twee overwinningen en een nederlaag volgde zondag op sportpark Dorrestein de tweede verliespartij in het nog prille seizoen. Blue Devils, de huidige koploper in de derde klasse A, bleek nog een maatje te groot voor de jonge formatie van de coaches Edwin Spanner en Nelson Orman.

door Balt Gmelig

Met Franklin Margarita op de heuvel begon Quick goed aan de wedstrijd. De pitcher had nog geen zes ballen nodig om drie slagmensen uit te schakelen. Daarna ging het goed fout. In de tweede inning zag Margarita geen kans het slaggeweld van de formatie uit Meppel te stilstand te brengen. Maar liefs zes honkballers uit het verre Noorden passeerden de thuisplaat: 0-6. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al in een vroeg stadium beslist.

Quick had in de resterende innings een onvoldoende antwoord op het uitstekende spel van de gasten. Margarita kon zijn prima optredens in de eerste drie competitieduels geen goed vervolg geven. Na drie innings werd hij vervangen door Robin de Planque. De nieuwe pitcher hield de zaak aardig dicht maar hij moest na een paar innings toch het veld ruimen voor gelegenheidswerper Carlos Ribalta.

De wissels hadden weinig invloed meer op de uitslag van de eerste ontmoeting tussen beide teams in het vier weken geleden begonnen seizoen. Zes punten voegden de bezoekers nog toe aan de zes punten die zij al vroeg in het eenzijdige duel hadden verzameld. De slagploeg van Quick slaagde er niet meer in dan drie spelers over de thuisplaat te krijgen waardoor de eindstand van 3-12 kon worden genoteerd.

Uitslagen

De uitslagen in de derde klasse A waren:

Blue Socks - Nieuwegein 13-12

UVV 2 - The Blokes 14-7

Caribe 2 - Drachten Diamonds 4-14

BSC Quick - Blue Devils 3-12.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie