Kostbaar puntverlies voor MIA

13 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Beide ploegen hadden vanaf het begin moeite de korf te vinden. Pas na tien minuten opende Revival de score. Verdedigend speelde MIA sterk, maar aanvallend presteerde de ploeg ondermaats. Twee tegentreffers waren nodig om de Amersfoortse formatie wakker te schudden. Na een simpele score uit de rebound werd de score in de daaropvolgende vijftien minuten gedecideerd gelijk getrokken. Zodoende konden de ploegen rusten met een magere gelijke stand: 3-3.

Soesterkwartier te sterk voor Eerbeek: 16-7 AMERSFOORT - De korfballers van tweedeklasser MIA speelden afgelopen weekend tegen het hoger geklasseerde Revival met 9-9 gelijk. Ondanks dat dit een goede weergave was van de krachtsverhoudingen, overheerste bij de meeste MIA-spelers toch het gevoel van een verloren wedstrijd. Er had voor de Amersfoorters meer in gezeten dan een remise.

Na rust kwam MIA beter uit de startblokken. Binnen vijf minuten was de stand 3-5. Revival reageerde meteen en schakelde een flink tandje bij. Hiertegen bleek MIA niet bestand. Binnen een kwartier keek de ploeg weer tegen een achterstand aan: 8-6. In de slotfase toonde MIA wel beter spel dan de opponent, maar dit vertaalde zich niet in de score. De wedstrijd eindigde dan ook in 9-9.

De les voor de Amersfoortse formatie is dat zij de kansen beter moeten benutten. Daarvoor krijgen zij komende zaterdag een nieuwe kans tegen Blauw Zwart, de directe concurrent in de strijd om lijfsbehoud. Na twee verloren partijen en een remise hebben de Amersfoorters de punten hard nodig.?Om degradatie te voorkomen moet MIA de wedstrijd op het veld aan de Schothorsterlaan winnen (aanvang 15.30 uur).

Doelpunten MIA: Remco van Woudenberg 4, Eline van Ballegoijen 3, Maurice van Rossum 2.

Soesterkwartier - Eerbeek 16-7

De korfballers van Soesterkwartier hebben zondag geen medelijden gehad met Eerbeek, de hekkensluiter in de vierde klasse. Met ruim verschil (16-7) werden de gasten aan de zegekar gebonden.

De keistedelingen begonnen voortvarend aan het duel. Al meteen in de eerste minuut tekenden Patrick Winter voor de 1-0. Dennis Lijnsveld en Amanda Gerritsen zorgden direct voor twee rake afstandschoten waardoor Soesterkwartier binnen vijf minuten met 3-0 voor stond.

Soesterkwartier zakte daarna in en gaf hiermee ruimte weg aan Eerbeek. De gasten maakten daar goed gebruik van. Eerbeek kwam terug tot 3-2.

De dip bij Soesterkwartier was van korte duur. Het goede spel van de beginfase werd weer opgepakt. Met een hoog baltempo creëerde de Amersfoortse formatie veel kansen en liepen zij weg van Eerbeek. Bij rust had Soesterkwartier een ruime voorsprong: 9-3.

Ook na de pauze dicteerde Soesterkwartier het duel. Eerbeek kon weinig inbrengen tegen de trein die in de eerste helft al goed op gang was gekomen. De thuisclub schotelde het publiek mooie combinaties voor en speelde de wedstrijd prima uit. Door de zege behoudt Soesterkwartier de derde plek in de vierde klasse.

Doelpunten Soesterkwartier: Patrick Winter 6, Eelco Lit 3, Amanda Gerritsen 3, Dennis Lijnsveld 2, Deborah Drenth 1 en Erwin Geurts 1.