Nieuwland start met winst

9 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Van de twee lokale vertegenwoordigers die zaterdag aan de nacompetitie begonnen, boekte derdeklasser Nieuwland het beste resultaat. De formatie van trainer Bert de Vries bleef DHSC met gering verschil (1-2) de baas.

In Utrecht legden de Amersfoorters met twee doelpunten in de eerste 45 minuten de basis voor de eerste winst in de tweekamp tegen DHSC. De schutters voor Nieuwland waren Johan Gelderblom en Rob Geertsma. De tweede helft was een ander verhaal. De thuisploeg verkleinde de achterstand (1-2). Daarna was het af en toe billenknijpen voor de bezoekers maar zij wisten de voorsprong tot het laatste fluitsignaal vast te houden. Aan een gelijkspel volgende week zaterdag op eigen veld heeft Nieuwland voldoende om de tweede ronde van het competitietoetje te kunnen bereiken.

Vierdeklasser De Posthoorn gaf zaterdag een mooie uitgangspositie uit handen voor de tweede confrontatie met Weesp. Na een 1-1 ruststand hadden de Amersfoorters in de tweede helft aan een kwartier voldoende om de bezoekers op een 4-1 achterstand te zetten. Na wat noodzakelijke wissels en een strafschop voor Weesp (4-2) ging het voor de thuisclub helemaal fout. De gasten scoorden nog twee keer. De gelijkmaker (4-4) viel drie seconden voor het einde van de wedstrijd. De doelpunten voor De Posthoorn kwamen op naam Jochem Koot (2), Danny Dragt en Berry Peeters die in de slotfase ook nog een rode kaart (twee keer geel) moest incasseren.