Amersfoorters niet op podium

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Het aanwezige dweilorkest De Bloaspiepers kon de twee renners niet tot grootse daden inspireren, winnaar Robert Berk blijkbaar wel. De renner uit Koudekerk aan de Rijn schreef de negentiende editie van de wielerronde op zijn naam.

HOOGLAND - Het jaarlijkse dorpsfeest rond de Ronde van Hoogland is weer achter de rug. Na het kampioenschap van de plaatselijke voetbalclub hadden de Hooglanders zondag weer reden voor een feestje dat nog mooier had kunnen zijn als de lokale wielrenners Mark van Wegen en Dennis Voskuilen in de prijzen waren gevallen. Voor de beide Amersfoorters was echter geen plek op het erepodium weggelegd.

door Balt Gmelig

Voskuilen en Van Wegen lieten zich op het bochtige, slechts 1300 meter lange parcours wel regelmatig zien. Het duo maakte deel uit van een achttien man sterke kopgroep die halverwege de koers ontstond. Ervaren renners als Marcel Alma (Harskamp), Nico Vuurens (Meerkerk) en André van Reek (Nieuw Vennep) zaten ook in die kopgroep. De voorsprong van nog geen halve minuut op het peloton konden de koplopers tot de finish vasthouden maar zij kregen nog wel gezelschap van een vijftal renners.

Demarrage

Voskuilen, lid van wielervereniging Eemland, was een van de renners die in de slotfase probeerden weg te komen. De demarrage van Voskuilen leverde echter niet het gewenste resultaat op. Hij werd in rap tempo door het jagende peloton ingehaald. Tot de eindstreep bleef de kopgroep ongewijzigd.

In de laatste kilometer bleek Berk over de langste adem te beschikken. Hij schroefde het tempo zodanig omhoog dat alleen Van Reek en Alma in zijn spoor konden blijven. Het tweetal slaagde er echter niet in de snelle Berk van de overwinning af te houden.

De uitslagen:

Elite/beloften

1. Robert Berk, 2. André van Reek, 3. Marcel Alma, 19. Dennis Voskuilen, 22. Mark van Wegen.

Amateurs B

1. Frank Rijkhoff (Veenendaal), 2. John Eggers (Ridderkerk), 18. Mitja van Toorenburg (Hoogland).

Sara Mustonen naar UCI ploeg

AMERSFOORT - In samenwerking met het Merida Ladies Cycling Team van wielervereniging Eemland is de Zweedse renster Sara Mustonen erin geslaagd zich in de kijker te rijden bij de UCI ploeg Hitec Products UCK. Na de Tsjechische etappekoers Gracia-Orlova maakte de Merida renster de rest van het seizoen bij de Noorse ploeg af.?

Voor Mustonen die op de Olympische Spelen vorig jaar in Peking deel uitmaakte van de succesvolle Zweedse ploeg, was er aan het begin van dit seizoen geen plaats binnen een UCI-ploeg. Mede door het revitaliseringplan van Eemland heeft zij de weg terug naar de subtop kunnen maken. De teammanager en ploegleiding van het Merida Ladies Cycling Team hopen dat Mustonen de aansluiting met de wereldtop weet te vinden.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie