Tweede zege voor honkballers Quick

6 mei 2009 om 00:00 Nieuws

Bijna de gehele wedstrijd stond Quick voor maar telkens slaagde de thuisploeg erin de achterstand weg te werken. Drachten Diamonds had ook de score geopend. Na de eerste inning leidde de ploeg met 2-0. Het antwoord van Quick liet niet lang op zich wachten. Vier punten lieten de bezoekers in de tweede en derde inning noteren. Hoogtepunt in de derde inning was de homerun van Quick-speler Jersey Bernardus. De zoon van oud-speler Jacky Bernardus nam één ploeggenoot mee over de thuisplaat: 2-6.

AMERSFOORT - De honkballers van Quick hebben in Drachten de tweede overwinning in het nog prille seizoen kunnen bijschrijven. Met 10-12 bleven de Amersfoorters Drachten Diamonds de baas. Na drie competitieronden heeft Quick vier punten verzameld. ,,Dat is goed. Daarmee blijven wij in de race voor het kampioenschap”, concludeerde een tevreden coach Edward Spanner na de lange reis uit het noorden.

door Balt Gmelig

Tot de zesde inning scoorde Quick niet meer, Drachten Diamonds wel: 6-6. ,,De jongens lieten de koppies dit keer gelukkig niet hangen”, zag Spanner met genoegen. In de zesde inning namen de gasten opnieuw een voorsprong (6-9) maar nog in dezelfde inning werkten de Friezen de achterstand weg (9-9).

René de Vries

De wedstrijd bleef tot het einde spannend. In de achtste inning toen catcher René de Vries na een afwezigheid van acht jaar inmiddels zijn rentree in de Amersfoortse ploeg had gemaakt, sloeg Quick weer toe: 9-11. Nog in dezelfde inning verkleinde de gastheren de achterstand (10-11) maar verder liet pitcher Franklin Margarita het niet komen. Spanner liet de werper tot het einde op de heuvel staan. ,,Omdat de tegenstanders weinig grip op hem hadden”, lichtte de coach zijn besluit toe.

In de negende inning kwam de voorsprong van Quick niet meer in gevaar. De ploeg scoorde zelfs nog één keer en bepaalde de eindstand daarmee op 10-12. ,,Wij hebben de wedstrijd goed kunnen afmaken”, aldus Spanner.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie