VVZA in nacompetitie

3 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - Vierdeklasser VVZA heeft zich zondag gevoegd bij de vijf andere Amersfoortse clubs (CJVV, Nieuwland, De Posthoorn, Quick en HVC) die in de nacompetitie zijn beland. Zoals kon worden verwacht liet koploper Baarn zich op de slotdag van de reguliere competitie niet door Odijk verrassen (4-0) waardoor VVZA aan de winst (1-4) in de stadsderby tegen APWC niets had. Door het kampioenschap promoveert Baarn direct, iets wat VVZA via het competitietoetje nog moet zien te realiseren. Met een gave hattrick in de tweede helft had Job Schoonbeek het duel tegen APWC beslist. Voor de overige treffers zorgden Dwight Maduro (VVZA) en Michael Ouwerkerk (APWC).

Amsvorde slaagde op eigen veld er niet in AS'80 van een plek in de nacompetitie af te houden. De Amersfoorters verloren het duel op Nimmerdor met 1-3. Zij eindigden daardoor op de vierde plaats in de vierde klasse H, onvoldoende voor een verlenging van het seizoen. Eelco Daemen had Amsvorde uit een strafschop aan de leiding geholpen maar daarna moest de thuisclub drie treffers incasseren.

Hooglanderveen en KVVA maakten er op het Willem Tomassen sportpark een knotsgekke wedstrijd van. Na 90 minuten vermeldde het scorebord een stand van 4-5 in het voordeel van KVVA. Hooglanderveen gaf na rust een 4-1 voorsprong uit handen.

Tweedeklasser Quick sloot de competitie af met een kleine nederlaag (2-1) tegen Sporting Martinus. Op vreemde bodem slaagden de Amersfoorters er niet in een 0-1 voorsprong in het tweede bedrijf vast te houden.

Kampioen Hoogland kon tegen degradatiekandidaat Wasmeer geen potten breken. In Hilversum gingen de Hooglanders met 2-0 onderuit. Dat betekende overigens pas de vierde competitienederlaag voor Hoogland. De formatie van trainer Ronald Heerschop had de overige achttien wedstrijden winnend afgesloten. Een remise kon geen enkele keer worden genoteerd.

HVC trad met vier A junioren aan voor de laatste competitiewedstrijd. Het viertal zorgde met de overige Amersfoorters voor een verdienstelijk resultaat (1-1) tegen De Zebra's. Voor de enige HVC treffer zorgde ook een A junior, Brian van de Heuvel.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie