Geen titel voor Nieuwland

2 mei 2009 om 00:00 Nieuws

AMERSFOORT - De grootste overwinning (9-0) van dit seizoen heeft Nieuwland zaterdag niet aan het kampioenschap van de derde klasse D kunnen helpen. Naaste concurrent Candia'66 liet tegen Valleivogels geen steek vallen (1-3 winst) en dat betekende voor de Amersfoorters (nog) geen feest in het clubhuis aan de Laan van Duurzaamheid. Via de nacompetitie hopen trainer Bert de Vries en de zijnen promotie wel te bewerkstelligen. Met vier doelpunten was Marlon Gouverneur de uitblinker in het laatste competitieduel. Voor de overige treffers in het duel met het zwakke Scherpenzeel tekenden Johan Gelderblom, Dennis Schoonderbeek, Joel Brandsen, Patrick van de Lagemaat en Frank van de Ven.

De teleurstelling was ook groot in de gelederen van vierdeklasser VOP na de nederlaag tegen concurrent Vliegdorp. Het 3-1 verlies in Soesterberg betekende de eerste degradatie van de Amersfoorters, sinds zij twee jaar geleden hun nieuwe accommodatie in Vathorst in gebruik namen. Het doelpunt dat Mark van Houten al na vier minuten liet aantekenen, kreeg geen vervolg. Vliegdorp was bijna de gehele wedstrijd heer en meester en drukte het overwicht ook in drie doelpunten uit, twee voor rust en één na de pauze.

De gezichten van de CJVV'ers stonden duidelijk beter dan die van VOP, na de winst (1-2) op Eemdijk. Echt blij konden de Amersfoorters nog niet zijn. Zij wisten zaterdag weliswaar directe degradatie te voorkomen, het spelen van promotie/degradatiewedstrijden echter niet. Via de nacompetitie krijgt CJVV de kans het verblijf in de tweede klasse met een jaar te verlengen. Met twee doelpunten had Tomas van Dijk een belangrijk aandeel in de overwinning van Eemdijk.

Cobu Boys sloot de competitie af met een mooie zege (4-3) op Eemboys. Door dat resultaat eindigden de Amersfoorters op de achtste plaats in de derde klasse C. Op Zielhorst slaagde de thuisclub erin een 1-3 achterstand bij rust om te buigen in een 4-3 eindstand. De schutters namens Cobu Boys waren Simon Wetzel, Kelvin van Westerlaak, Thijs de Heus en Koen Schmelter.