Korfballers MIA de weg kwijt

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Door het vroegtijdig vertrek van beide trainers (Coen Wilders en Coen Staal), werd MIA gecoacht door oud eerste teamspeler Mark Siderius, die na vijf minuten zijn ploeg op achterstand zag komen door een strafworp van VIKO. Nadat kort daarna MIA de gelijkmaker aantekende gingen beide teams in het eerste kwartier gelijk op, waarbij afwisselend werd gescoord en het er voor MIA nog aardig uitzag. Maar het slaagde er niet in om de ploeg uit Vianen van zich af te houden, wat een ruststand opleverde van 5-6. MIA was in die eerste helft verre van trefzeker en zag vele doelpogingen tegen de korf op op de rand van de korf uiteenspatten. Ook qua baltempo maakte MIA een gelaten indruk. In de tweede helft begon de thuisploeg wederom matig, waarbij het zich op alle fronten liet aftroeven en geenszins de indruk wekte van een ploeg die de punten goed kan gebruiken. Geleidelijk aan nam VIKO het initiatief over en liep uit naar een 6-10 voorsprong. De ploeg uit Vianen hanteerde daarbij wel een hoog baltempo en varieerde beduidend beter. Ook de komst van Roy Staal, die Harmen van Schaik verving, bracht niet het gewenste resultaat alhoewel er wel meer vaart in de ploeg kwam. Na twee keer 35 minuten stond er dan ook een dik verdiende 7-10 eindstand voor VIKO op het scorebord en was de kater bij de MIAnezen duidelijk voelbaar. Al met al een matige wedstrijd met een zwak spelend MIA, dat de komende weken uit een ander vaatje dient te tappen wil het niet verder afglijden in de tweede klasse.

Duur verlies tegen hekkensluiter AMERSFOORT - Het eerste korfbalteam van MIA leed afgelopen zaterdag duur puntenverlies tegen hekkensluiter VIKO uit Vianen. Op het eigen sportpark aan de Schothorsterlaan verloren de Amersfoorters afgetekend met 7-10 en konden eigenlijk de gehele wedstrijd geen vuist maken.

Sios’61 - Soesterkwartier (12-15)

De Amersfoorters hadden tegen Sios nog wat recht te zetten, na eerder verlies in de zaalcompetitie. De thuisploeg ging voortvarend van start en nam na korte tijd al een 3-1 voorsprong. Maar vanaf dat moment ging de machine lopen bij Soesterkwartier, waarbij Dennis Lijnsveld de aansluitingstreffer voor zijn rekening nam. Met een treffer vanuit een vrije bal door Priscilla Boute was de stand weer in evenwicht en waren het de Amersfoorters die vervolgend de wedstrijd dicteerden en uitliepen naar een russtand van 5-10. Ook in de tweede helft een strijdend Soesterkwartier dat met nog een kwartier op de teller een voorsprong had opgebouwd van 7-13. Alhoewel er geen vuiltje meer aan de lucht leek, zakte Amersfoort toch terug en gaf verdedigend teveel ruimte weg, waardoor Sios terug kon komen tot 12-14. Maar met een laatste adrenalinestoot van Soesterkwartier was het Erwin Geurts die de eindstand bepaalde op 12-15, waarmee de Amersfoorters het eerdere verlies tegen de Velpenaren hadden rechtgezet en goede zaken deden op de ranglijst in de vierde klasse.

Doelpunten Soesterkwartier: Amanda Gerritsen 4, Dennis Lijnsveld 3, Priscilla Boute 2, René Fokkema 2, Erwin Geurts 2, Deborah Drenth en Eelco Lit beiden 1.