Rugbyers Eemland terug in eerste klasse

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Er diende afgelopen weekend met 15 punten verschil te worden gewonnen om behoud in de Ereklasse te bewerkstelligen. Onder toeziend oog van zo’n 200 supporters, die net als het team nog volop geloofden in de eigen kansen, was het Sparta dat brutaal het initiatief naar zich toetrok, maar telkenmale werd gestuit door een sterke Amersfoortse verdediging. Ook de aanvallende acties van Eemland werden verdedigend in de kiem gesmoord. Toch had Sparta het betere van het spel en speelde veelal net op de helft van de thuisploeg, die overigens geen meter cadeau gaf. Het was echter Amersfoort dat net iets vaker de discipline verloor en daardoor teveel penalty’s weggaf, waarvan er uiteindelijk één werd benut en Sparta op een 0-3 voorsprong bracht. De gespannen wedstrijd zorgde er voor dat er nauwelijks sprake was van ‘mooi’ rugby en waarbij Eemland balbezit nauwelijks wist uit te buiten. Maar gaande de eerste helft nam Eemland het initiatief over en werd Sparta terug gedrongen, maar slaagde de verdediging er in om de aanvalsgolven van Amersfoort relatief eenvoudig te pareren. Een tweetal penalty’s op de palen werden niet benut door de thuisploeg en bij een tegenaanval van Sparta ging Eemland wederom in de fout en was de 0-6 achterstand een feit. In de tweede helft een fanatiek aanvallend Eemland dat er eindelijk in slaagde om middels een penalty de achterstand te verkleinen tot 3-6. Toch bleef Sparta bij balbezit de betere ploeg, speelde met de nodige flair en vergrootte de voorsprong naar 3-12. Ondanks het felle verzet aan Amersfoortse zijde, kon de ploeg niet voorkomen dat Sparta kort voor tijd de enige try van de wedstrijd wist te drukken, waardoor het over en uit was voor de Amersfoortse formatie onder leiding van coach David Wiggens. Eemland is vastbesloten om met de huidige talentvolle jeugd over een paar jaar terug te keren op het hoogste rugby niveau.

AMERSFOORT - Na een lang en zwaar seizoen zijn de rugbyers van RC Eemland terug in de eerste klasse na slechts een seizoen geacteerd te hebben op het hoogste rugbyniveau (Ereklasse). Na eerder verlies in het eerste treffen tegen Sparta, ging ook afgelopen zondag op het eigen sportpark De Bokkeduinen de tweede wedstrijd tegen datzelfde Sparta met 3-17 verloren.