Argentijnse Tangoavond

29 april 2009 om 00:00 Nieuws

Cheek2Cheek organiseert een tangoavond ‘Milonga on the Rocks’ met DJ Arthur. Voor zowel geoefende als minder bekwame tangodansers is er gelegenheid om op de dansvloer te komen. Voorafgaand aan de salon is er een workshop voor tangodansers.

De Kleurfabriek, Kleine Koppel 40

zaterdag 2 mei, 21.00 uur

Prijs: € 6,--

Info: www.cheek2cheek.nl

Foto Expo 202

Foto Expo 202 heeft al verschillende exposities gehad, op deze dag heeft u de gelegenheid om de tentoonstelling IkZieAmersfoort te bekijken, die apart voor het feestjaar Amersfoort 750 is gemaakt.

Stadsring 202

zaterdag 2 mei, 9 mei, 16 mei en 23 mei

Prijs: gratis

Info: www.fotoexpo202.nl

St. Joris Kamerkoor verzorgt Herdenkingsconcert

Het jaarlijkse herdenkingsconcert wordt dit jaar verzorgd door het St. Joris Kamerkoor, met medewerking van Gijs Boelen (op het Bätzorgel) en Martijn Lorijn (op het De Graafforgel). Vocale solisten zijn Margreet Rietveld (sopraan), Jan Zwerver (altus), Roelof Polinder (tenor) en Bert van de Wetering (bas). Op het programma staan werken van Herbert Howells, Felix Mendelssohn Bartholdy, Gregorio Allegri en Samuel Sebastian Wesley. Het concert staat onder leiding van Bas Ramselaar.

St. Franciscus Xaveriuskerk, ‘t Zand 29

Maandag 4 mei, 21.00 uur

Prijs: gratis

Info: www.geocities.com/stjoriskamerkoor of e-mail egmmeijer@planet.nl

St. Caecilia speelt bij de dodenherdenking

Muziekvereniging speelt dit jaar bij de dodenherdenking in Hoogland.

Gedenknaald, Hoogland

Maandag 4 mei, 20.00 uur

Prijs: gratis

Instuif Terpsichoré

Elke 2e vrijdag van de maand organiseert Terpsichoré een instuif. Deze instuif staat open voor leden, maar ook voor belangstellenden. De leiding is dit keer in handen van Jo van Wanrooij. In verband met de vloer zijn zaalschoenen verplicht. De gymzaal ligt achter het gezondheidscentrum Zielhorst aan het Spinetpad.

Gymzaal, Spinetpad 2 (achter het gezondheids-centrum Zielhorst)

Vrijdag 8 mei, 20.00 uur

Prijs: € 4,50

Info: terpsichore@wanadoo.nl of http://home.tiscali.nl/terpsichore

Lezing bij Scholen in de Kunst

De serie lezingen die de kunsthistoricus Benno Spijker bij de Vrije Academie van Scholen in de Kunst verzorgt gaat vanavond over ‘Geloven in de toekomst.’ Tegenover de bewering dat vroeger alles beter was, staat het vertrouwen dat alles later goed komt. Wat beide verwachtingen gemeen hebben is dat ze voortkomen uit onvrede met actualiteit. De ironie wil dat visies op de toekomst sterk gedateerd zijn. Daarvan getuigen ontroerende ideologische voorbeelden in kunst en architectuur.

Scholen in de Kunst, Coninckstraat 58

Vrijdag 8 mei, 20.15 uur

Prijs: € 6,-- (betalen bij binnenkomst)

Info: 033-4798014

Tejaterthuis speelt ‘Eten’

Verrassend. Ontroerend. Herkenbaar. Een bijzondere voorstelling over drie zusjes die elk jaar op de sterfdag van hun moeder bij elkaar komen en herinneringen ophalen. Door Dorinde Vogt, Jeanine Peters, Vera Hennink en onder leiding van Elisabeth Loot-Veerle.

Tejaterthuis, Nieuwstraat 17

Vrijda 8 mei 20.30 uur en zondag 10 mei, 14.30 uur

Prijs: € 10,- (reserveren noodzakelijk)

Info: www.tejaterthuis.nl of 033-4632134

T.O.V.A. geeft Mendelssohn concert

Dit concert staat in het teken van 200 jaar Mendelssohn, en is in samenwerking met solisten Hanneke de Wit (sopraan), Karin van de Poel (alt), Rein Kolpa (tenor), Kees van Hees (bas), organiste Christa Hijink en het professionele Randstedelijk Begeleidings Orkest Sinfonia. Voor de pauze brengen zij psalm 95 en psalm 42 ten gehore van Felix Mendelssohn Bartholdy. Na de pauze wordt zijn wereldlijke cantate ‘Die erste Walpurgisnacht’ uitgevoerd. Tijdens de Walpurgisnacht (30 april/1mei) kwamen heksen uit alle hoeken en gaten te voorschijn. Dit werk wordt niet vaak uitgevoerd, maar behoort tot één van de meeste belangrijke cantates uit de 19e eeuw. Het geheel staat onder leiding van Bas Ramselaar.

St. Joriskerk, Hof 1

Zaterdag 16 mei, 20.00 uur

Prijs: € 27,50 of € 15,- (jong. >18) (aan de kerk) € 25,- (voorverkoop) € 12,50 (jongeren > 18 jaar)

Info: www.tova.nl of e-mail naar pr@tova.nl

Veluwe Brass geeft voorjaarsconcert

Op deze avond vindt het jaarlijkse voorjaarsconcert van de brassband Veluwe Brass plaats. Dit jaar is het met medewerking van niemand minder dan solo-tubaist Perry Hoogendijk van het Koninklijk Concertgebouworkest. Het orkest geeft een gevarieerd programma waarin rustige melodieën en up-tempo ritmes elkaar afwisselen. De muziek van de componist Edward Gregson vormt daarin de rode draad. Ook staan er op het programma een aantal parels uit zijn repertoire, zoals het indrukwekkende ‘Tuba Concerto’, ‘Connotations for Brassband’ en ‘Alarum’, een zeer bijzonder werk voor solo tuba. Het geheel staat onder leiding van Kees Kramer.

Meridiaan College t’ Hooghelandt, Trompetstraat 1

Zaterdag 16 mei, 20.00 uur

Prijs: € 7,50 (gratis toegang voor donateurs, donateur worden kan ook bij de kassa op de avond zelf)

Info: www.veluwebrass.nl of Wim Vermeulen tel. 033-4793837

Bruintapijt verzorgt theatersportwedstrijd

Op basis van suggesties uit het publiek zal het team van Bruin Tapijt tegen een gastteam strijden door het spelen van korte geïmproviseerde scènes. Mocht u tijdens het spel onder de indruk zijn van de geleverde prestatie, beloon de spelers dan door het toewerpen van rozen. Na elke scène bepaalt het publiek welke scène het mooist, ontroerendst, grappigst of leukste was. Daarnaast geven ook twee rechters hun deskundig oordeel. U kunt eventueel negatief oordeel van de rechters bestraffen door hen te bekogelen met natte sponzen. De winnaar is het team dat aan het einde van de avond de meeste punten heeft verzameld. Een avond theatersport staat garant voor een ontspannen avond vol onverwacht plezier.

Theater de Lieve Vrouw, Amersfoort

Zondag 17 mei, 20.30 uur

Prijs: € 10,00

info: (kaarten reserveren via de kassa van Theater de Lieve Vrouw (www.lievevrouw.nl) of via www.bruintapijt.nl

Basic & Full Color geeft optreden tijdens Proef Amersfoort

Basic & Full Color treedt op tijdens het evenement Proef Amersfoort. Zij treden op op de Hof.

De Hof

Zaterdag 23 mei, 14.30 uur

Prijs: gratis

Info: http://www.basicfullcolor.nl/

Eenakterfestival

In het feestjaar van Amersfoort 750 jaar, pakken de toneelverenigingen groots uit. Op deze dag krijgen toneelfans de gelegenheid om maar liefst 12 toneelverenigingen in actie te zien. Voor de nodige eet en drinkbehoefte zijn er pauzes ingelast. Dit fantastische festival heeft de medewerking van onder andere de toneelgroepen: Thalia, Zeep, Eldorado, We Zijn Al Begonnen, Amersical, Bruin Tapijt, St. Maartenstoneel, Bladder, De Rederijkers, Punt/Tejaterthuis, Babel en Teatro Obstinato.

Theater de Lieve Vrouw

Zaterdag 30 mei, 14.00 - 22.30 uur

Prijs: € 5,- per blok. Voor 2 of meer blokken: passepartout € 10,-

Info: www.bureaukunsteducatie.nl

De Vespers door St. Joris Kamerkoor

‘Aan het einde van de week op de drempel van een rustdag maken we een pas op de plaats. Bij het scheiden van de markt druppelen we uit de drukte binnen in de oude St. Joriskerk in het hart van de stad Amersfoort. De plaats waar al eeuwenlang wordt gezongen en gebeden. In een gastvrije kring voegen we ons in die traditie.’ De Vespers worden voorbereid door de werkgroep Liturgie van de Raad van Kerken - Amersfoort. Met medewerking van de Schola Cantorum Hooglanderveen. Dit concert is voorafgaand aan het Pinksterfeest.

Locatie: St. Joriskerk, Hof 1

Zaterdag 30 mei, 17.00 uur

Prijs: gratis

Info: basramselaar@wanadoo.nl

Herdenkingsconcert door St. Joris Kamerkoor
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie